Yayınlanma Tarihi: 26 Haziran 2016 Pazar

Rektörümüz Ensar Vakfı Ramazan Sohbetlerinin Konuğu Oldu

Ensar Vakfı Çorum Şubesi tarafından Ramazan Ayı süresinde her hafta düzenlenen “Ensar’da Ramazan Sohbetleri”nin bu haftaki konuğu Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan oldu.

Günümüz dünyasında yetişmiş insan gücünün önemine değinen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, bu süreçte üniversitelere büyük bir görev düştüğünü vurgulayarak gelişen dünyayı iyi yorumlamamız gerektiğinin altını çizdi. Son dönemlerde ülkemizde büyük atılımlar ve millileşme süreçlerinin gerçekleştiğini söyleyerek sözlerine devam eden Prof. Dr. Alkan, yaşanan değişim ve dönüşüm sürecinin sadece ülkemizi değil eski Osmanlı toprakları olan Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere tüm müslüman Türk dünyasını yakından ilgilendirdiğini ifade ederek bu hamleleri yakından izleyen dış güçlerin de çeşitli olaylar çıkartarak millileşme sürecimize zarar vermek istediklerini belirtti.

“Geçtiğimiz dönemlerde ülkemizde köy köy gezerek insanımıza “Aile Planlaması” adı altında bir kavram anlatarak genç nüfusumuzun azalmasına sebep olarak ülkemizin gücünü zayıflatmak istediler. Ancak bu durumun önceden farkına varan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ailelerden en az 3 çocuk yapılması yönünde çeşitli tavsiyelerde bulundu. Şüphesiz ülkelerin gelişmişlik düzeyinin artmasında genç nüfus önemli bir paya sahiptir” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan, ülkemizde millileşme adı altında müthiş hamlelerin yapıldığını ve bu yönde önemli gelişmelerin devam ettiğini ifade etti. Ayrıca milli kaygılarla hareket etmenin önemine değinen Rektör Prof. Dr. Alkan, doğru insanların doğru zamanlarda doğru hareket etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Gerçekleştirilen çalışmaların başında sadece il ya da bölge boyutunda değil ülke düzeyinde hareket etmek gerektiğini belirten Prof. Dr. Alkan, bilginin, Ar-Ge ve inovasyonun en önemli hazine olduğunun altını çizerek “Ar-Ge yapacak, çalışacak, atılım yapacak insanlara ihtiyacımız var. Ülkelerin gücünü belirleyen unsurların başında Ar-Ge ve teknoloji üretmek  geliyor. Katma değeri yüksek olan, bilimsel değeri yüksek olan, teknoloji ağırlıklı ürünler üretmeliyiz” dedi.

Üniversitemizde yaşanan gelişmeler hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Alkan, bağımsız kuruluşlar tarafından yapılan üniversite sıralamalarında Üniversitemizin her geçen yıl artış gösterdiğini ifade ederek elde edilen bu başarının doğru zamanda doğru kişilerle doğru işlerle yakalandığını belirtti.

Konuşmasının sonunda Türkiye genelinde çok sayıda şubesi bulunan Ensar Vakfı’nın, bu camianın gözbebeği kurumlarından bir tanesi olduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Ensar Vakfı’nın önemli bir değer olduğunu ülkemiz insanının manevî dinamiklerini zenginleştirmeye yönelik pek çok çalışmayı gerçekleştirdiğini belirterek bu değerlere hep birlikte sahip çıkmamız gerektiğinin de altını çizdi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube