Yayınlanma Tarihi: 16 Haziran 2016 Perşembe

Üniversitemiz Bisiklet Kullanımını Teşvik Ediyor

Üniversitelerin topluma her anlamda örnek olması gerektiğine inanan bir yönetim anlayışıyla hareket eden Üniversitemiz, eğitim faaliyetlerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere de büyük önem vermektedir.

Bu çerçevede, Üniversitemize Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında fiziksel aktivitelere katılımın teşvik edilmesi ve Üniversitemiz bünyesinde fiziksel aktivite imkânlarının geliştirilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından Üniversitemize hibe edilen bisikletlere, Üniversitemizde çalışan akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizin yoğun ilgisi gözlenmektedir.

Üniversitemiz çalışanları ve öğrencilerimizin sağlıklı bir yaşam için yararlı bir aktivite alışkanlığına sahip olmalarını teşvik ettiklerini vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, araştırmalara göre bisiklet kullanmanın sayısız faydası olduğunu ifade ederek başta strese, tansiyona iyi geldiğini, vücudun dayanıklılığını arttırdığını, yağ yakımının kolaylaştırdığını, kilo kontrolünü sağladığını, ağrı kesici ve mutluluk salgılayan endorfin hormonunu da harekete geçirdiğinin belirtildiğini dile getirdi.  

Aynı zamanda Prof. Dr. Alkan, Son olarak Prof. Dr. Alkan, Üniversitemize bu bisikletlerin hibe edilmesinde emeği geçen İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış’a teşekkür etti.

Ayrıca Üniversitemizde kurulan Bisiklet ve Doğa Topluluğuyla da öğrencilerimize bisiklet ve bisiklet sporunu sevdirmek, korumak ve geliştirmek için çeşitli etkinliklerin düzenlenmesi hedeflenmektedir. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube