Yayınlanma Tarihi: 02 Mayıs 2016 Pazartesi

Fizyoterapi Programı Öğrenci Alımına YÖK’ten Onay

Üniversitemiz Sungurlu Meslek Yüksekokulu Fizyoterapi Programına 50 öğrenci alımına ilişkin YÖK’e yapılan teklifimiz, Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 20.04.2016 tarihli toplantısında incelenerek uygun görülmüştür.

Fizyoterapi Programının Amacı

Fizik tedavi uygulama alanında eksikliği duyulan yardımcı sağlık personeli olarak çalışabilecek “Fizyoterapi Teknikerleri” yetiştirmektir. Eğitim programı kas iskelet sistemi problemlerinde fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları hakkında genel ve pratik bilgileri içermektedir. Öğrenciler fizik tedavi modaliteleri, ölçüm yöntemleri, kinezyoloji, egzersiz programlarının doğru uygulanabilmesi gibi temel kavramlar konusunda bilgilendirilmektedirler.

Üniversitemiz bünyesinde 2006 yılında önlisans, lisans ve lisansüstü olmak üzere toplam 49 bölüm/program bulunurken; bu sayı 2016 Nisan ayı itibariyle 185’e ulaşmıştır. Toplam öğrenci sayımız ise 2006 yılında 4520 iken bugün itibariyle 15460’a yükselmiştir.