Yayınlanma Tarihi: 06 Nisan 2016 Çarşamba

Üniversitelerarası Türkiye Güreş Şampiyonası Öncesi Rektörümüze Ziyaret

Üniversitemiz ev sahipliğinde Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen “Üniversitelerarası Türkiye Güreş Şampiyonası”nın başlaması vesilesiyle Rektörümüz  Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, BESYO Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner, Merkez Hakem Komitesi Üyesi Olimpik Hakem Sadettin Yücel, güreş hakemleri ve gözlemcileri makamında ziyaret ettiler.  

Merkez Hakem Komitesi Üyesi Olimpik Hakem Sadettin Yücel, 6-10 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Şampiyonanın bugün ilk günü olmasının heyecan ve mutluluğunu taşıdıklarını,  Çorum’da çok güzel ağırlandıklarını, ayrıca Çorum insanının çok misafirperver de olduğunu  sözlerine ekleyerek Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın ve Üniversitemizin spora ve sporcuya büyük önem verdiklerini, özellikle ata sporumuz olan güreşe vermiş oldukları desteklerden dolayı da teşekkür etti.

Aynı zamanda Merkez Hakem Komitesi Üyesi Yücel,  2016 Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonasının dünyanın pek çok ülkesinden çok sayıda spor insanının katılımıyla gerçekleştirilecek olmasının Üniversitemiz ve ilimiz açısından büyük bir önem taşıdığını da ifade etti.

Ziyaretlerinden memnuniyet duyduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, ev sahibi olarak ilimize gelen misafirleri ağırlamaktan çok büyük mutluluk duyduklarını, ilimizin birçok büyük şampiyon çıkardığını, ayrıca ata sporumuz olan güreşe büyük destekler verdiklerine vurgu yaparak Şampiyonaya ev sahipliğini yapmanın heyecanını ve haklı gururunu da yaşadıklarını söyledi.

Aynı zamanda Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonasına bir spor etkinliği olarak bakmadığımızı, kültürümüzde önemli bir yere sahip olan ata sporumuzun gelecek kuşaklara taşınması için bu organizasyonun önemli bir rol oynayacağını ve ilimizin uluslararası arenada da en iyi şekilde tanınmasına da vesile olunacağını dile getirdi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube