Yayınlanma Tarihi: 03 Nisan 2016 Pazar

Rektörümüz Anadolu Gençlik Derneği Çorum Şubesinde Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Çorum Şubesinde düzenlenen bir program kapsamında öğrencilerimizle bir araya geldi. Dernek Başkanı Bekir Uyanık’ın açılış konuşması ile başlayan programda, Rektör Prof.Dr. Alkan yaptığı konuşmada Ülkelerin en önemli güçlerinin artık sahip oldukları maddi kaynaklardan ziyade, beşeri sermaye denilen yetişmiş insan gücü ile ölçüldüğünü, bu açıdan bakıldığında da bu konudaki en önemli sorumluluğa sahip olan kurumların başında Üniversitelerin geldiğini ifade ederek, geleceğimiz açısından Üniversite öğrencilerimize büyük bir görev düştüğünü belirtti. 

Rektör Prof.Dr. Alkan konuşmasında, ilk üniversitenin sanılanın aksine Bologna olmadığını, bu coğrafyada yer alan Harran’da başlandığını, bu coğrafyanın her bakımdan ilim ve irfan coğrafyası olduğunu belirterek, bu yıl 10. yılını kutladığımız üniversitemizle ilgili genel değerlendirmelerde bulundu. Üniversitelerin toplumla her anlamda iç içe olması, bulunduğu bölgeye katma değer sağlayacak bir misyon içerisinde hareket etmesi gerektiğini, üniversitelerin sadece eğitim veren kurumlar değil sahip olduğu bilgi birikimini toplumun her kesimine aktaran bir misyonunun olduğunu hatırlatan Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin de gücü yettiği oranda kamu, özel sektör ve STK’larla iç içe olarak toplum yararına işler yapma gayretinde olduğunu vurgulayarak Üniversitemizin kapısının herkese açık olduğunun altını çizdi.

Öğrencilere ne iş yaparlarsa yapsınlar, en güzel şekilde yapmaları gerektiğini, yaptıkları işlerde düsturlarının “bir kalite ölçüsü olmak” olduğunu hatırlatan Rektör Prof. Dr. Alkan, “Mutlaka bir hedefiniz olsun. Milli ve manevi değerlerimizi daima ön planda tutarak, tüm insanlığa hizmet etmeyi gaye edinin. Zaman çok hızlı geçiyor. Unutmayın, hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz” dedi. Ülkemizde artık her alanda büyük gelişmeler yaşandığını, her konuda pek çok imkan sunulduğunu, ve her alanda yapılacak çok şey olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Alkan, nitelikli, kaliteli ve topluma yarar sağlayan çalışmalar yapmanın önemine değindi.

Üniversitemizde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunan Rektör Prof. Dr. Alkan, “Üniversite kurulmaz, üniversite olunur” diyerek 10 yıl önce kurulmuş olmasına rağmen Üniversitemizin 40 yıl önce kurulan Meslek Yüksekokulu ile yükseköğretim sürecine başladığını, bu anlamda hem genç, hem de köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, bugün itibariyle 8 fakülte, 7 meslek yüksekokulu, 2 yüksekokul, 3 enstitü ve sayısı 1.050’ye yaklaşan akademik ve idari personeli ile 16 bini aşan öğrencisiyle Türkiye’nin önemli eğitim kurumları arasında yerini aldığını vurguladı. Rektör Prof.Dr. Alkan, etkinlik sonunda katılımcıların sorularını cevaplandırdı.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube