Yayınlanma Tarihi: 10 Nisan 2016 Pazar

Rektörümüz Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın’ı Ziyaret Etti

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın’ı ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarette Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Vekili Mustafa Fidan, Türkiye Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Türkiye Güreş Federasyonu Teknik Kurul Başkanı Prof. Dr. Haluk Koç, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Tevfik Kış yer aldı.

Güreş sporunun Çorum’da halk tarafından çok sevildiğini ve aktif bir şekilde yapıldığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemiz ev sahipliğinde 75 üniversiteden 750’si sporcu olmak üzere toplamda 1000’in üzerinde bir katılımla Üniversitelerarası Türkiye Güreş Şampiyonası’nın ilimizde gerçekleştirildiğini belirtti.  Rektör Prof. Dr. Alkan, 25-30 Ekim 2016 tarihlerinde de 12. Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası’nın Üniversitemiz ev sahipliğimizde ilimizde yapılacağını vurguladı.

Dünya şampiyonasının Çorum’da gerçekleştirilecek olmasının önemine değinen Rektör Prof. Dr. Alkan, Tevfik Kış, Nazmi Avluca gibi dünya ve olimpiyat şampiyonları çıkarmış Çorum’da güreş sporunun ayrı bir yeri olduğunun altını çizerek şampiyonada ata sporumuzun tüm dünyaya layıkıyla tanıtılacağını ve sergileneceğini ifade etti.

Çorum Valiliğimiz, Çorum Belediye Başkanlığımız, Çorum Ticaret ve Sanayi Odamızın işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan şampiyonada Türkiye Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül’ün yoğun gayretleri ve desteklerinin de olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, “Gerçekleştirilecek şampiyona ile ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimize olan inancım tamdır” diyerek Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın’dan şampiyona için desteklerini beklediklerini vurguladı. 

Dünya şampiyonasının Çorum’da düzenlenecek olmasının mutluluk verici olduğunu ifade eden Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın da Hitit Üniversitesi’nin yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmasının takdire şayan olduğunu belirterek “Çorum her zaman idarecisi, antrenörü ve sporcusuyla güreş sporuna hizmet eden bir ilimizdir” dedi.   

Türkiye Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Gül’ün de Çorumlu olmasına dikkat çeken Başkan Aydın, Türkiye Güreş Federasyonu’nun  ilimizde düzenlenecek olan 12. Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası’na destek vereceğini vurgulayarak Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a başarılar diledi. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube