Yayınlanma Tarihi: 08 Mart 2016 Salı

Üniversitemizden Yeni Bir Uluslararası Etkinlik:ISVET’2016

Mesleki eğitim ve öğretim konusunun ulusal ve uluslararası tüm boyutlarıyla ele alınacağı ve T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO), Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (ÇESOB), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Çorum Şubesi işbirliğiyle 12-15 Ekim 2016 tarihleri arasında Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan ISVET2016 (Uluslararası Yükseköğretimde Mesleki Eğitim ve Öğretim Sempozyumu- International Symposium on Post-Secondary Vocational Education and Training) için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

Bu kapsamda; Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve sempozyum düzenleme kurulu üyelerinin bir araya geldiği basın toplantısında söz konusu sempozyum hakkında basın mensuplarına bilgi paylaşımında bulunuldu. 

ISVET2016’nın Meslek Yüksekokulumuzun 40. Yılına yakışır bir şekilde çok güzel bir koordinasyonla ve sadece Ülkemizden değil başta Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya gibi dünyanın farklı pek çok ülkesinde yer alan üniversitelerdeki akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilecek uluslararası bir aktivite olacağını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Bu etkinliğin önemi; uluslararası bir aktiviteyi düzenlemenin yanı sıra günümüzde bildiğiniz üzere 193 tane üniversite var. Bunların içinde 6 milyonu aşkın öğrenci eğitim faaliyetlerini sürdürmekte. Bunların yaklaşık %33’üne karşılık gelen öğrenci de meslek yüksekokullarımızda eğitim görüyor. Şu anda 1000’e yakın meslek yüksekokulunda ara eleman dediğimiz, mesleki ve teknik anlamda eğitim faaliyetleri sürdürülüyor. Bu anlamda Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 strateji vizyonlarına baktığımız zaman sadece mesleğini yapmak üzere yetiştirilen mühendisler ya da sosyal bilimciler değil, sektörle projeleri gerçekleştirmek üzere ara eleman olarak nitelendirdiğimiz tekniker veya teknisyenlerimize de muazzam bir ihtiyaç var” dedi.

Rektör Prof. Dr. Alkan, “Mesleki Eğitim Uluslararası Arenada Tartışılacak”

“Üniversite olarak meslek yüksekokullarımızın çok önemli bir boşluğu dolduracağına, çok önemli bir misyona sahip olduğuna gönülden inanıyoruz” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan, ilçelerimizdeki meslek yüksekokullarımız da dahil olmak üzere tüm MYO’larımıza büyük bir önem ve çok ciddi yatırımlar sağlandığını belirterek “Yapılan çalışmalar bu konuya olan inancımızın gerçekten bir göstergesi. Yapmış olduğumuz tüm çalışmaların somut sonuçlarını almanın mutluluğunu yaşıyoruz. %70-72’lerde olan doluluk oranlarımızın şuanda %95-98’lere ulaşmış durumda” dedi.

Hitit Üniversitesi olarak mevcut problemi tartışıp; somut, gözle görülür adımlar atarak çözüm önerileri üretmek hedefiyle hareket ettiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, ISVET2016 Sempozyumu’nun mesleki eğitim konusunu uluslararası arenada tartışılıp ele alınmasına ve çözüm önerileri üreterek bir yol haritası çizilmesine vesile olacağını vurgulayarak etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.


Sempozyum web sayfasına ulaşmak için tıklayınız.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube