Yayınlanma Tarihi: 10 Mart 2016 Perşembe

“Yerel Yönetimler ve Üniversite” Konulu Söyleşi Düzenlendi

Üniversitemiz bünyesinde yer alan ve köklü bir geçmişe sahip olan Meslek Yüksekokulumuzun 40. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen “Yerel Yönetimler ve Üniversite” isimli söyleşi Meslek Yüksekokulu Yerleşkesi Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Etkinliğe Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül ve Turhan Candan, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Menderes Suiçmez, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık, İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, ilimiz kamu kurum ve STK temsilcileri, Üniversitemiz öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.  

Programın açılış konuşmasını yapan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık, Sosyal Bilimler MYO hakkında bilgiler vererek “Sosyal Bilimler MYO, öğrencilerimizin hem akademik donanımı, hem mesleki bilgi ve becerileri hem de değerler eğitimi çerçevesinde sosyal sorumluluk ve duyarlılıklarını artırmaya yönelik çalışmalar yapmaya azami gayret göstermektedir” dedi ve yapılan/yapılması planlanan etkinlikler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Söyleşi sonrası Sosyal Bilimler MYO tarafından organize edilen “Çanakkale Zaferinin 101. Yılında Ecdada 101 Mesaj” konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edileceği bilgisini veren Yrd. Doç. Dr. Işık “Yine bugün “Kim Kur’an okursa (isteyeceğini) Allah’tan istesin” hadisi şerifi gereğince bizde ümmetin ve milletimizin aziz şehitleri için Allah’ın rahmet ve mağfiretine sığınarak 75 Kur’an-ı Kerim hatmi okuduk ve inşallah İl müftümüz Dr. Ahmet Akın ile birlikte hatimlerimizi dualayacak, bu manevi atmosferden hep birlikte nasipleneceğiz” diyerek şiir ve kompozisyonları yazan tüm gençlere, Çanakkale sergisinin açılmasındaki katkıları için İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın’a, desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a ve Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

“Üniversitemiz son 5 yılda yaptığımız çalışmalarla çok ciddi atılımlar kaydetti, çok ciddi mesafeler kat ettik. Bugün itibariyle 16.000 öğrencisi, yaklaşık 1000’e yakın akademik ve idari personeli olan, uzaktan eğitim ile ders verebilen, her geçen gün kampüsünü tamamlama yolunda hızla adımlar atan, çok ciddi başarılara imza atan, ulusal ve uluslararası düzeyde saygınlığı ve Üniversitemizin yerinin hızla tırmanışa geçtiği bir üniversite olmak gerçekten çok keyifli” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan da elde edilen başarı tablosunun omuz omuza verilerek yapılan çalışmaların somut bir göstergesi olduğunu vurguladı.

“Belediye Başkanımız başta olmak üzere ilimizin çok değerli milletvekilleri, yöneticileri ile oluşturduğumuz sinerji gerçekten sonuçlarını vermeye başladı. Artık Hitit Üniversitesi kabuğunu kırdı. Artık Hitit Üniversitesi çok ciddi çalışmalara imza atan bir hale geldi. Aklınıza gelen her alanda güzel başarılara imza atmanın haklı gururunu hep beraber yaşamaya devam edeceğimize inanıyorum. İlimizde yakaladığımız bu sinerji devam edecek ve hep beraber daha nice başarılara imza atacağız” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan, vermiş olduğu desteklerden dolayı Belediye Başkan’ı Muzaffer Külcü’ye ve emeği geçen herkse teşekkür etti.

Meslek Yüksekokulumuzun kuruluşunun 40. yılında bir araya gelmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Üniversitemizin kampüs konusunda el ele vererek yapılan çalışmalar sonucunda önemli mesafeler kat edildiğini ifade ederek başarılarını, eğitim kalitesi ortaya koyan ve bununla daha fark edilir bir üniversite haline gelebilmenin önemine vurgu yaptı ve “Dünya ile yarışıyoruz. Dün bir üniversitenin varlığı bir kent için önemliydi. Oranın marka değerini yükseltiyordu. Bugün tek başına bir üniversitenin varlığı yeterli değil. Japonya’da üniversitelilik oranı % 94. Her ilde üniversite olmalı. Bu doğru bir tutum ve uygulama ama onların içini doldurmak, oradaki eğitim kalitesi ile fark edilir hale gelmek, ayaklarımızın üstünde durmak bizim göstereceğimiz gayretle, çabayla, özveriyle, fedakarlıkla doğru orantılı olacaktır. Eğer bunu yapmazsak bizim gelecekle ilgili çok fazla bir iddiamız olamaz. Buradan geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizin, evlatlarımızın beklenen performansla bir eğitim hayatı yaşamadan buradan ayrılması bizi üzer. Onun için burada el birliği, gönül birliği ve fikir birliği yapma ihtiyacımız var. Bunu öncelikle kendimiz sonra da milletimiz için yapmalıyız” dedi.

“Sizler yarının teminatısınız. Öyleyse Hz. Ali’nin buyurduğu gibi yarının ihtiyaçları ne gerektiriyorsa, içinde bulunduğunuz dönem, çağ, Türkiye’yi yöneteceğiniz yıllar sizden hangi donanımı istiyorsa ona göre kendinizi hazırlamak zorundasınız. Bunu yapmazsak bir yanımız eksik kalır. Gençliği ne kadar iyi motive edebilirsek yarınlarımızda da o kadar güçlü ve emin ellerde bir Türkiye’de yaşıyor olacağız. Hem belediyelerin hem de üniversitelerin toplumu değiştirme dönüştürme sorumluluğu var. Belediyelerin sorumluluğu fiziki yatırımlarla alakalı. Üniversitelerin ise sosyolojik dönüşüm sorumluluğu var. Üniversitelerin bunu sağlayabilmesi için de önce toplumu tanımalı, anlamalı ve sonra da böyle bir role girebilmelidir” diyen Başkan Muzaffer Külcü konuşmasının devamında “Hayat çok kolay değil. Zorlukları var. Bu zorluklara karşı sabırla, azimle davranmak zorundasınız. Gördüğünüz zorluk karşısında pes etmemelisiniz. Planlı, programlı ve üretken olmaya gayret edin” diyerek gençlere kişisel gelişimlerini sürdürmeleri ve başarıya ulaşmaları için tavsiyelerde bulundu.  

Program, aziz şehitlerimiz için okunan Kur’an-ı Kerim hatimlerinin İl müftümüz Dr. Ahmet Akın tarafından dualanması ve “Çanakkale Zaferinin 101. Yılında Ecdada 101 Mesaj” konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere plaket ve ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube