Yayınlanma Tarihi: 24 Şubat 2016 Çarşamba

Üniversitemiz ile Genç MÜSİAD Çorum Şubesi Arasında Protokol İmzalandı

Üniversitemiz ile Genç MÜSİAD Çorum Şubesi arasında “Stajyer-İşletme Eşleştirme Modeli ile Mesleki Eğitimde Kalite İşbirliği Projesi”ne ilişkin protokol imzalandı.

Üniversitemiz ile Genç MÜSİAD Çorum Şubesi arasında imzalanan protokol ile Türkiye genelinde Genç MÜSİAD tarafından hayata geçirilen “24 Çok Geç” projesi çerçevesinde Çorum iş piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak ve eğitimli genç işsizliği azaltmak amacıyla; üniversiteli öğrenciler için teori ve uygulamayı birleştiren, öğrencilerin mesleki eğitiminin yanı sıra kişisel gelişimine de katkı sağlayan, sürdürülebilir, çok yönlü ve tüm paydaşlar için değer yaratan işbirliklerinin sağlanmasına önderlik etmek hedeflenmektedir.

Gerçekleştirilen protokol imza töreni sonrasında açıklamada bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, yakın görüşmelerin sonucunda somut çıktıların ortaya çıkmasının sevindirici olduğunu dile getirerek imzalanan protokol ile birlikte “Stajyer-İşletme Eşleştirme Modeli ile Mesleki Eğitimde Kalite İşbirliği Projesi”nin başladığını ve bu proje ile öğrencilerin kariyer planlaması ve çalışma hayatı için mezun olmayı beklemeden geleceği planlama konusunda gençleri desteklemek, teşvik etmek ve mezuniyet sonrası yaşanan işsizlik sorununun ortadan kaldırılmasının amaçlandığını vurguladı. 

Üniversitemizin eğitim, sosyal ve kültürel alanlarda da Genç MÜSİAD ile ortak projeler yapmaya devam edeceğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Alkan,  Üniversitemizin şehrin önemli bir dinamiği ve aynı zamanda kültürel, ekonomik ve sosyal dönüşümünde de önemli bir role sahip olduğunu ifade ederek Üniversitemizin ilimizde ortak işbirliği yapabilecek olan herkese kapılarının açık olduğunu belirtti.

Üniversitemiz ile işbirliği içerisinde bir sosyal sorumluluk projesi başlatmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Genç MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Alper Tığlı da Üniversitemizin ile ortak hareket etmeyi çok önemsediklerini ve ilimizin gelişimine katma değer sağlayacak her türlü projeyi gerçekleştirmeye hazır olduklarını vurgulayarak başlatılan projeye vermiş olduğu desteklerden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkür etti.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube