Yayınlanma Tarihi: 22 Şubat 2016 Pazartesi

Rektörümüz Çorum Harita Kadastro Mühendisleri Odasını Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Harita Kadastro Mühendisleri Odası Temsilcisi Hüseyin Sevcan’ı ziyaret etti.

Haritacılık sektöründeki gelişmeler, mesleğimizde yaşanan sorunlar ile ilimizde yapılabilecek projelerin ele alındığı ziyarette Rektör Prof.Dr. Alkan, 6-11 Mayıs 2018 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek olan Uluslararası Haritacılar Birliği'nin (FIG-International Federation of Surveyors) 2018 yılı Kongre ve Genel Kurulunda konusunda uzman akademisyen, uygulamacı ve kamu personelinin bir araya gelerek mesleğimizle ilgili en son gelişmelerin ele alınacağı, projelerin paylaşılacağı dünyanın en büyük zirvesi olacağını ifade ederek, bu etkinliğe yeni ufuklar geliştirmek ve yeni uygulama alanları oluşturmak üzere ilimizde görev yapan meslektaşlarımızın katılımları için birlikte yoğun bir çaba sarfedilmesi gerektiğini belirtti. Bulunduğumuz coğrafyada ilk kez gerçekleştirilecek olan bu etkinliğin, bilimsel ve ekonomik getirilene ek olarak, ülkemizin sektörel yönden de bölgesel ve küresel bir güç olarak yerini alıp, yeni roller üstlenmesine de vesile olacağını belirterek, etkinliğin sektörümüzün dünyaya açılmasına da vesile olacağını sözlerine ekledi. 

Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çorum Harita Kadastro Mühendisleri Odası Temsilcisi Hüseyin Sevcan da, Hitit Üniversitesinde yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini ve güzel çalışmalarıyla adından bahsettiren Hitit Üniversitesi’nin başarılarından gurur duyduklarını ifade ederek her zaman Üniversitemizin yanında olduklarını vurguladı. İstanbul’da düzenlenecek olan FIG 2018 Sempozyumu ile ilgili olarak çalışmalara başlayacaklarını ve en kısa sürede oda bünyesinde gerekli bilgilendirme toplantısının yapılacağını belirten Sevcan, “Harita Kadastro Mühendisleri açısından büyük önem arz eden bu uluslararası etkinlikte Çorum’umuzu tüm meslektaşlarımızla birlikte en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum” diyerek Rektörümüze çalışmalarında başarılar diledi.  



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube