Yayınlanma Tarihi: 18 Şubat 2016 Perşembe

Rektörümüz Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi’ni Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi’ni (İVF) ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Ziyarette Tüp Bebek Merkezi klinik sorumlusu Üniversitemiz Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ümit Görkem, merkezde gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili bilgiler vererek merkez bünyesinde ilk denemede tüp bebek uygulamasının başarılı sonuç verdiğini vurgulayarak hastaya sezeryan ile doğum yaptırıldığını vurguladı ve halen tüp bebek işlemi sonucunda gebe kalmış birçok hastanın gebeliklerinin sağlıklı bir şekilde devam ettiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı ile yapılan afiliasyon sonrasında Tıp Fakültemizde şimdiye kadar ilimizde yapılmayan/yapılamayan pek çok operasyonun yapılabilir hale geldiğini ve bu noktada çok ciddi gelişmelerin kat edildiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Tıp biliminin çok zorlu süreçlerden geçilerek elde edilen bir sanat ve teknolojiden en çok etkilenen bilim dallarından birisi olduğunun altını çizdi.

Çok köklü bir geleneğe sahip olan hastanemizin Tıp Fakültesi ile birlikte daha da güçlendiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Alkan, yaklaşık bir buçuk yıl önce Çorum ve bölgesinde ilk defa hizmet veremeye başlayan Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi’nde başarılı projelere imza atıldığını ifade ederek duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Her geçen gün hızla büyüyen Fakültemiz bünyesinde başarılı çalışmaların her alanda artarak devam edeceğine inandığını belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, başta Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı, Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Tayfun Güngör olmak üzere tüp bebek merkezi ekibi; Yrd. Doç. Dr. Ümit Görkem, Yrd. Doç. Dr. Ercan Ayas, Op. Dr. Pınar Yıldırım, Hemşire Ebru Öztürk, Hemşire Münevver Cankar, Hemşire Ümmügülsüm Esen, Laboratuvar Teknisyeni Ömer Faruk Keleş, Laboratuvar Teknisyeni Çetin Alkan ve Tıbbi Sekreter Sevda Gebeş ile emeği geçen herkese teşekkür etti.  



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube