Yayınlanma Tarihi: 14 Şubat 2016 Pazar

Üniversitemiz Kütüphanelerinde Kaynak Sayısı Artmaya Devam Ediyor

Toplumsal gelişimde büyük önem taşıyan Üniversiteler için Kütüphanelerin çok önemli olduğu tartışılmaz bir gerçektir.  Üniversitelerde ki öğrenci ve öğretim elemanlarının eğitim ve araştırmalarının temelinde belirli bir bilgi birikimi ve kaynak ihtiyacı yatmaktadır. İhtiyaç duyulan bilgi ve kaynaklar da  yalnızca kütüphaneler aracılığı ile sağlanabilir.

 Üniversitemiz bünyesinde kurulu kütüphanelerimizde kaynak sayısı her geçen artmakta ve kullanıcılarımızın hizmetine sunulmaktadır.

Bugün itibarıyla kütüphanelerimizde ;

  • 90.071 basılı kitap,
  • 155.966 e-kitap olmak üzere

basılı ve e-kitap sayımız 246.037 olup 250.000’e yaklaşmıştır.

Bununla birlikte, kullanıcılarımız 1548 adet ciltli dergiye, aboneliği devam eden 54 dergiye, 42 online veri tabanı üzerinden 43.700 adet e-dergi, 1.900.00 e-tez ve  1460 adet görsel-işitsel materyal (CD, DVD, vb) ile çağın gereklerine uygun güncel ve etkin bilgilere kolayca ulaşabilmektedir. 

Kullanıcılarımız abone olduğumuz 42 veri tabanı üzerinden e-kitap ve e-dergilere, tez, makale ve akademik çalışmalara yalnızca kütüphanelerimizden değil, internet bağlantısı bulunan her yerden erişim 7/24 online erişimleri sağlayabilmektedirler.

Kullanıcı odaklı bir hizmet yaklaşımıyla gelişmekte olan Kütüphanelerimizde 2016/Şubat itibarıyla kullanıcı sayısı 14803 kişiye ulaşmıştır.

Üniversitemiz kütüphanelerinde yer alan elektronik ve diğer  tüm kaynaklara Kütüphanemizin http://kutuphane.hitit.edu.tr/web sayfasından erişilebilmektedir.


                             Hitit Üniversitesi Rektörlüğü


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube