Yayınlanma Tarihi: 11 Şubat 2016 Perşembe

Rektörümüzden Milletvekillerimize Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Milletvekillerimiz Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri Tufan Köse ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’u ziyaret etti. Üniversitemiz ile ilgili genel değerlerdirmenin yapıldığı ziyarette, ileriye dönük yapılabilecek çalışmalar ele alındı. TBMM İdare Amiri Salim Uslu ile daha önce planlanan yurt dışı programı nedeniyle görüşmede bulunulamadı.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, bu sene Üniversitemizin 10. ve 40. Yıl kapsamında çok geniş bir yelpazede yoğun bir program yaptıklarını, bu alanda pek çok konuda etkinlik düzenleyeceklerini belirtti. Özellikle MYO’muzun tamamlandığını ve açılışının Mart ayında yapılacağını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan,  28-30 Nisan 2016 tarihleri arasında “Bütün Yönleriyle Çorum Sempozyumu”, 21-23 Mart 2016 tarihlerinde MYO Sempozyumu, 13-15 Mayıs 2016’da “Uluslararası Koyunbaba Sempozyumu” ve 25-30 Ekim 2016 tarihlerinde ise “Dünya Güreş Şampiyonası” başta olmak üzere daha birçok etkinliğin yoğun bir şekilde düzenleyeceklerini ifade etti. 

Ayrıca Teknokent’in de açılışının bu sene yapılacağını sözlerine ekleyen Prof.  Dr. Alkan, yılların sorunu olan kampüs konusunun çözüme kavuşturulduğunu, şimdiye kadar temelini attığımız binaların artık birer birer açılışını yaparak hizmete girmesinin büyük mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Yakın zamanda Tıp Fakültesi öğrencilerimizin de şehrimize gelmesiyle birlikte, Üniversitemizin temel tüm sorunlarının ortadan kalkacağını belirten Prof. Dr. Alkan, kısa sürede üniversitemizin bu denli büyük bir yol kat etmesindeki en önemli faktörün ilimizdeki herkesin ilin en önemli kurumlarından olan Hitit Üniversitesine sahip çıkması ve benimsemesinin sonucu olduğu vurguladı.

Çorum Milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza, ilimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerine ve destek veren herkese içtenlikle teşekkür ettiğini, dünyanın en önemli işi olan eğitim faaliyetlerinin yürütüldüğü üniversitemize destek vermenin kesinlikle şahsına değil, bu memlekete yapılmış bir katkı olduğuna inandığını belirtti. 

Üniversitemizde yürütülen başarılı çalışmalar beraberinde memnuniyet verici gelişmeler yaşanmakta olduğunu ifade eden Milletvekillerimiz Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Tufan Köse Üniversitemizin her alanda yapacağı çalışmalara desteklerinin artarak devam edeceğini belirterek ilimizdeki tüm paydaşlarımızın koordineli bir şekilde çalışmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdiler.

Her geçen gün daha da büyüyerek yoluna devam eden Üniversitemizin her türlü projesine destek olmaya devam edeceklerini ifade eden Milletvekillerimiz, Üniversitemizde yürütülen başarılı çalışmaların ilimiz açısından da büyük önem arz ettiğini ifade ederek meydana gelen sinerji neticesinde kısa bir süre içerisinde olumlu sonuçlar alındığını belirttiler.

 Çorum Milletvekillerimiz, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek çalışmalarında başarılarının devamını diledi. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube