Yayınlanma Tarihi: 07 Aralık 2016 Çarşamba

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ermiş’ten Rektörümüze Ziyaret

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş ve Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yücel Saygı ile hazır bulunan Arıcılık ve Arı Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Salur, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret etti. 

Üniversitemiz Çorum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Çorum Arı Yetiştiricileri Birliği iş birliğiyle Üniversitemizde 2015 Aralık ayında “Çorum Arıcılık Çalıştayı” sonucunda Arıcılık ve Arı Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezinin kurulmasının ardından yapılan çalışmalara ilişkin açıklamaların yapıldığı ziyarette, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Arı Yetiştiricileri Birliği, Merkezin açılması ve birlikte ortak iş birlikleri yapılmasıyla “Arıcılığın bir bütün olarak görülmesi gerekiyor” değerlendirilmesinde bulunularak bilim insanları, kamu/devlet gücü ve birliklerinin katkısıyla üçlü sacayağının oluşturulduğunu ve bu düşünceden hareketle ihtiyaç dahilinde çalışmalar yapıldığında, ülkemizin layık olduğu yere gelmesi ve dünya arıcılığının liderliğine önderlik yapmak istedikleri belirtilerek bunun bir ekip olarak hep beraber ortak bir sinerjiyle gerçekleştirilebileceği ve birlikte çalışmaktan gurur duyacakları ifade edildi.

Ziyaretlerinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek “Üniversitelerin amaçlarının sadece eğitim faaliyetlerinin verilmesi değil, bulunduğu şehrin problemlerine eğilmesi, sorunların çözülmesine katkı sağlaması, mevcut potansiyelin ortaya çıkarılması ya da ortaya çıkarılan potansiyelin daha da arttırılmasıdır” diye konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, arıcılık konusunda olduğu gibi yapılan çalışmalardan sonuç alabilmenin belli bir süreç sonunda olanaklı olduğunu söyledi ve ekledi: “İlk olarak çalışmalara başlamalı, bu konuda eksikliklerimizi görmeli ve bu yönde sürecimizi geliştirmeliyiz. Üniversitemizdeki mevcut potansiyelimizi kullanmak ve mevcut potansiyeli ilimizin her anlamda gelişimine katkı sağlayacak şekilde süreci yönetmek adına merkezlerimizi oluşturuyoruz. Arıcılık ve Arı Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezimiz de bunlardan biriydi.” 

Aynı zamanda Rektörümüz Prof. Dr. Alkan,  “Toplumun içinde yer almamız, problemlerine bir şekilde çözüm bulan ya da ilerlemelerini sağlayan görevleri üstlenmemiz gerekiyor.” ifadesinde bulunarak ortak bir sinerji oluşturarak çalışmalarımızın devam edeceğini, güzel sonuçlara vesile olmasını dilediğini ve birlikten çalışmaktan mutluluk duyacaklarını sözlerine ekledi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube