Yayınlanma Tarihi: 05 Aralık 2016 Pazartesi

Halep'te Yaşanan İnsanlık Dışı Katliamları Şiddetle Kınıyoruz

Suriye rejimi ve destekçilerinin aylardır süren, Halep bölgesinin tamamen abluka altına alınması, burada yaşayan insanların başta sağlık hizmetleri olmak üzere en temel ihtiyaçlarını karşılayamaz noktaya gelmeleri ile sonuçlanan insanlık dışı uygulamalarını ve aralıksız saldırılarla sivillerin hedef alınmasını, her geçen gün bütün dünyanın gözü önünde binlerce masum insanın katledilmesini şiddetle kınıyoruz. 

Başta Halep olmak üzere Suriye’de işgal ve çatışma altında yaşayan mazlumlar dünyanın sessizliği, insanlığın duyarsızlığı karşısında yalnızlığa terk edilmiş durumdadır. Bugün Suriye ve Halep’te yaşanan vahim hadiseler sadece buradaki masumların değil bütün insanlığın öldüğünü açıkça göstermektedir. Dünyanın sessizliği, kuşatma ve katliamlara olduğu kadar gıda, sağlık gibi temel insani ihtiyaçların karşılanamaması hususunda da devam etmektedir. Son tahlilde yardım alamayan, açlık ve katliamla karşı karşıya kalan 400 bin sivil mazlum kaderine terk edilmiş binlercesi ise siyasi ve stratejik hesaplara, materyalist politikalara kurban edilmiştir. Bütün sivillerin can güvenliğinin sağlanmasını, mazlumların ihtiyaç duydukları insani yardımların karşılanması için başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası camianın süratle harekete geçmesini bekliyoruz. Hitit Üniversitesi olarak vatandaşlarımızı ülkemizde faaliyet gösteren ve Suriye’deki mazlum insanlara yardım kampanyaları düzenleyen, Kızılay, İHH ve Çorum İnsani Değerler Platformu gibi sivil toplum kuruluşlarına bağışta bulunmaya ve bu insanlık dramının durdurulması için bir nebze de olsa katkıda bulunmaya çağırıyoruz. Halep, insanlığın açlıktan ve susuzluktan öldüğü tarihte yaşanan benzer acı tecrübelerden birisi daha olmamalıdır.

Tüm insanlığı, sorumluluk sahibi paydaşları her türlü katliama karşı birlikte hareket etmeye, Suriye’deki insanlık dramında ağır kayıplar veren insanların yaralarını el birliğiyle sarmaya davet ediyoruz...

                                                 Hitit Üniversitesi Rektörlüğü


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube