Yayınlanma Tarihi: 27 Aralık 2016 Salı

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Turan’a Ziyaret

Çorum Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurcan Baykam Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan’ı makamında ziyaret ettiler.

Yapılan ziyarette Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan,  Türk Tarih Kurumu tarafından 27-28 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilecek olan “II. Uluslararası Anadolu Uygarlıkları Sempozyumu”nun Çorum ev sahipliğinde düzenlemesine ilişkin bir görüşmede bulundu.

Çorum Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, en eski çağlardan beri Çorum bölgesinde insan yerleşimlerinin ve eserlerinin bulunması, aynı zamanda Çorum ve çevresinin Hitit, Frig, Kimmer, Med, Pers, Galat, Roma, Bizans, Selçuklu, Danişmend, Moğol, Eretna, Kadı Burhanettin ve Osmanlı Medeniyeti hakimiyetine girmesiyle birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olması dolayısıyla böylesi bir sempozyuma ev sahipliği yapmalarının uygun olacağını düşündüklerini, kendilerinin bundan büyük bir gurur ve mutluluk duyacaklarını belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan ise Çorum’un ilk yerleşim yeri ve il topraklarının tarihi devirlerin en başından beri insan yerleşimine sahip olduğunu, aynı zamanda kadim devirlerde kurulan ilk merkezi Anadolu siyasi birliği ve siyasi devletinin bu topraklardan çıkarak  Anadolu’ya hükmeden özelliğiyle böylesi bir Sempozyumun tam da bu topraklarda yapılmasının isabet olacağını düşündüklerini ifade ederek bir Türk vatandaşı ve Çorumlu olarak böylesi bir etkinlikle güzel bir sinerji yakalanacağına inandığını sözlerine ekledi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube