Yayınlanma Tarihi: 14 Aralık 2016 Çarşamba

Rektörümüz KYK Hayrettin Karaman Yurdunda Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, KYK Hayrettin Karaman Yurdunda düzenlenen bir program kapsamında öğrencilerimizle bir araya geldi.

Etkinlikte öğrencilerle tecrübelerini paylaşan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Ar-Ge yatırımları ve çalışmalarının öneminin üzerinde durarak “İnovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmaya büyük önem verilmesi gerekiyor. Ülkelerin gücünü belirleyen unsurların başında Ar-Ge ve teknoloji üretmek geliyor. Katma değeri yüksek olan, bilimsel değeri yüksek olan, teknoloji ağırlıklı ürünler üretmeliyiz” dedi.

Teknolojinin öneminin 15 Temmuz darbesinden sonra bir kez daha anlaşıldığının altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Darbenin arka planında teknoloji hakimdi. Pek çok yazılımdan bahsedildi. Bunları iyi görmemiz, yorumlamamız ve üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmamız gerekiyor. Çok hızlı ve muazzam bir şekilde teknoloji gelişiyor. Bilim, teknoloji ve diğer konularda çok çalışmalı ve zengin olmalıyız. Elimizdeki imkanları çok iyi değerlendirerek başarılı çalışmalar yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz sürecinde sadece Türkiye'ye karşı değil, çok ciddi şekilde tüm Müslüman camiaya yönelik bir hareketin gerçekleştirildiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, çalışmalarda yerliliğe ve milliliğe vurgu yaparak “En önemli unsur işinizi doğru yapmalısınız. ‘Zifiri karanlıkta ak sütün içindeki ak kılı ayırt edecek bir gençlik’ ifadesindeki gibi ferasetli olmalısınız. Dünyayı değiştirecek olanlar sizlersiniz. Ne istediğinizi bilerek sabırla, ısrarla, samimiyetle hareket etmelisiniz” dedi.

Program, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın öğrencilerin sorularını cevaplandırmasının ardından sonra erdi.    



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube