Yayınlanma Tarihi: 09 Kasım 2016 Çarşamba

Üniversitemiz İdari Personeline Bilgisayar Eğitimi Katılım Belgeleri Dağıtıldı

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (HİTİTSEM) tarafından idari personelimize yönelik düzenlenen bilgisayar eğitimi katılım belgeleri törenle dağıtıldı. 

Törene; Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan beraberinde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurcan Baykam, HİTİTSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı,  Öğr. Gör. Ramazan Baykal, Öğr. Gör. H. Murat Özelli ve eğitime katılan tüm idari personelimiz katıldı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurcan Baykam ve HİTİTSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı’nın koordine ettiği eğitimin katılım belgesi dağıtım töreninde, verilen eğitim  hakkında kısaca bilgi veren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, idari personelimizin bilgisayar kullanımında verimliliğini arttırmak amacıyla düzenlenen bu eğitimle başarılı bir dönem geçirildiğini ve eğitim sonuçlarının çalışmalara yansıdığını dile getirdi. 

Üniversitemizin tüm çalışanlarının ihtiyaç duydukları eğitimlerin, imkânlar doğrultusunda sağlamaya devam edeceklerini belirten Prof. Dr. Alkan, gelecek dönemlerde de benzer ve farklı eğitimlere/faaliyetlere devam edileceğini açıklayarak eğitimin fayda ve katkı sağlamasının mutluluğunu yaşadığını da sözlerine ekledi.

Aynı zamanda Üniversitemizde yaşanan gelişmelere dair bilgi veren Prof. Dr. Alkan, öğrenci sayımızın 18 bine, akademisyen ve idari personelimizin de binin üzerine çıkmasının bir rastlantı olmadığını, bunun yapılan çalışmaların sonuçlarından sadece biri olduğunu ifade ederek nicel gelişmenin beraberinde nitel gelişmenin de en üst seviyede olduğuna değindi. Prof. Dr. Alkan, hemen hemen her konuda yetkin bir kadromuzun oluştuğunu dile getirerek “Bu başarı hepimizin çalışmalarının ortak sonucudur, Hitit Üniversitesinin başarısıdır.” ifadelerine yer verdi.

Bu gelişmelerin beraberinde fiziki alanda da büyümeye devam edildiğini kaydederek yapımı tamamlanan ve devam eden inşaat çalışmaları hakkında da bilgi vererek heyecan verici bu tür gelişmelerin büyük mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Prof. Dr. Reha Metin Alkan, yerli ve milli bilinçle,  problem belirlemenin yanında onlara çözüm bulmanın da Üniversite olmanın kendilerine vermiş olduğu bir görev olduğunu sözlerine ekledi.

Eğitime katılarak belge almaya hak kazanan idari personelimize teşekkürlerini sunan Prof. Dr. Alkan, eğitimin düzenlenmesinde sağladığı katkılardan dolayı da Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı, Öğr. Gör. Ramazan Baykal ve Öğr. Gör. H. Murat Özelli’ye teşekkür belgesi takdim etti. 

Tören katılım ve teşekkür belgesi alan tüm personelimizle birlikte çekilen toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. 

Üniversitemizin akademik ve idari birimlerinde görev yapmakta olan idari personelimize 3 grup halinde düzenlenen eğitimde, personelimizin çalışmalarında kullandıkları bilgisayar programlarının sahip olduğu fonksiyonlarını daha fazla kullanabilmeleri, çalışmalarını daha verimli olarak sürdürebilmeleri amaçlanmıştır. Bu kapsamda verilen eğitim modülleri Microsoft Word, Microsoft Excel, internet ve web sayfaları kullanımı, e-posta kullanım programlarını kapsamıştır. 

Eğitimler, Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezinin (HİTİTSEM) teknolojik olarak en güncel altyapıya sahip olan Bilgisayar Laboratuvarında düzenlenmiştir.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube