Yayınlanma Tarihi: 22 Kasım 2016 Salı

Rektörümüze Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneğinden Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Yeryüzü Avukatlar Derneği Genel Başkanı Av. Cahit Tatlı,  Yeryüzü Adalet ve İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Av. Yasin Kayacı ile Çorum Cihannüma İl Temsilciliği Yönetim Kurulu ziyaret etti.

Ziyarette, Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği Genel Başkan Yrd. Av. Cahit Tatlı, derneğin misyon ve vizyonuna ilişkin açıklamalarda bulunarak yapmış oldukları çalışmalar ve projelere dair bilgi verdi.  

Daha çok bir yardımlaşma ve dayanışma sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade eden Av. Cahit Tatlı,  aynı zamanda Derneğin barış, ahlâk, adalet, hürriyet, hikmet, emniyet, kardeşlik gibi kavramları kendine şiar edinip özü ve sözü yükseltmeyi temel alarak çalıştığını dile getirerek bu temeller içerisinde, kendi içinde toparlanmayı; örgütlü, organizeli, teşkilatlı ve teşkilatçı, kardeş kuruluşlarla koordineli ve eşgüdümlü olmayı ve birlikte hareket etmeyi, her an harekata ve karşı harekata hazır olmayı temellerine aldıklarını açıkladı.

Aynı zamanda bir Çorumlu olarak Üniversitemizin çalışmalarını, yakinen ve ilgiyle takip ettiklerini,  Rektörümüzün çalışmalarını çok başarılı bulduklarını ve beğendiklerini ifade eden Av. Tatlı,  Üniversitemizle birlikte ortak çalışmalar yapmak istediklerini belirterek 22 Kasım 2016 tarihinde (bugün) saat 19.30’da Turgut Özal Konferans Salonunda düzenlenecek olan “Müslümanların Kudüs İmtihanı” isimli konferansa Rektörümüzü davet etti.

Nazik davetlerinden ötürü teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneğinin yeni kurulmasına rağmen hızlı bir şekilde yapmış oldukları proje ve etkinliklerle adından söz ettiren Derneğin, çalışmalarını beğendiklerini ve Üniversitede yapılacak/yapılması planlanan etkinliklere ev sahipliğinde yapmaktan büyük mutluluk duyacaklarını söyledi.

Sivil toplum kuruluşlarını önemseyen bir Üniversite olarak iş birlikleri yapamaya da her zaman açık olduklarını ve Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneğiyle birlikte çalışmaktan da onore olacaklarını ve mutluluk duyacaklarını kaydeden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan,  Derneğin çalışmalarında başarılarının devamını dileyerek ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube