Yayınlanma Tarihi: 13 Kasım 2016 Pazar

Hitit Üniversitesi 10. Yıl Hatıra Ormanı Oluşturuldu

Üniversitemizin kuruluşunun 10. yılı dolayısıyla Kuruçay Köyü mevkiinde 35 dönümlük bir alanda oluşturulan hatıra ormanına fidan dikimi düzenlenen törenle gerçekleştirildi.  

Fidan dikme törenine AK Parti Çorum Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Orman İşletme Müdürü Orhan Çatalçam, Üniversitemiz senato üyeleri, akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Üniversitemize 35 dönümlük bir alan tahsis edildiğini ve bu alana yaklaşık 3500 adet fidan dikileceği bilgisini veren Orman İşletme Müdürü Orhan Çatalçam, Müdürlüğün çalışmaları kapsamında toplamda 240 bin dekarlık bir alana 1.5 milyon fidan dikeceklerini söyleyerek “Bu yıl içerisinde yaklaşık 240 bin dekar alanda 1.5 milyon fidan dikeceğiz. Kuruçay alanı yaklaşık 500 dönümlük bir alan ve 65 bin fidan dikeceğiz” dedi.   

Oluşturulan hatıra ormanının ilk etabında tüm akademik ve idari personelimiz adına fidan dikildiği bilgisini veren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, dikiline fidanların koordinatlarının belirlendiğini ve tüm personelimize iletileceğini ifade ederek “Başlatmış olduğumuz çalışma inşallah güzel bir orman olmasına vesile olur. Bundan sonra aramız katılacak her bir personelimiz için fidan dikilerek koordinat bilgilerini göndermeye devam edeceğiz. Üniversitemiz son 5 yıl içerisinde güzel bir noktaya geldi ve eksiklikler giderildi. Bunun en temel sebebi de Üniversitemizin ilimizin siyasetiyle, yerel dinamikleriyle, tüm kesimleriyle birlikte aynı hedefe yönelerek çalışma yapmış olması. Çünkü Hitit Üniversitesi bu şehrin üniversitesi” dedi. Hükümetimizden her türlü desteğin alındığını ve Üniversitemizin maddi bir sorununun olmadığını da sözlerine ekleyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “İnşallah daha güzel çalışmalara hep birlikte imza atacağız” diyerek desteklerinden dolayı AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’a ve Orman İşletme Müdürü Orhan Çatalçam’a teşekkür etti.

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise “Hedefimiz Çorum'da 1.5 milyon fidan dikmek. Az bir rakam değil. Bizden sonraki nesiller buraları orman olarak görecekler. Gerçekleştirilen çalışmadan dolayı Rektörümüzün şahsında tüm üniversite personelini tebrik ediyorum” dedi. 

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ile birlikte üniversitenin şehirle bütünleştiğine dikkat çeken Ceylan, “Bir ilde rektörüyle, üniversite camiasıyla, siyasetçisiyle, mülki amiriyle ve belediye ile birlikte hareket etmediğiniz sürece verim alamıyorsunuz. Bir takım ruhu olması lazım. Rektörümüz ile birlikte bir takım ruhu yakaladık ve Kuzey ve Güney Kampüs olmak üzere iki kampüs oluşturmaya başladık. Rektörümüz geldiğinde 8000 civarı bir öğrencimiz vardı. Şuan da 18000 öğrencimiz var. Önümüzdeki sene Tıp Fakültesi öğrencilerimiz Çorum’da olacaklar. Çorumu sağlıkta bir numara yapmak en büyük amacımız. Bu sebeple Tıp Fakültesi öğrencilerinin gelmesi bu konuda çok büyük katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı. Üniversitemizin bu süreçte hem şehirle hem de sanayi ile bütünleştiğini de vurgulayan Ceylan, “Sanayisiyle, şehirle, halkla bütünleşen bir üniversite kenti olma yolunda hızla ilerliyoruz” dedi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube