Yayınlanma Tarihi: 17 Ekim 2016 Pazartesi

12. Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonasına İlişkin Basın Toplantısı Düzenlendi

Üniversitemiz ev sahipliğinde 25-30 Ekim 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 12. Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonasına ilişkin basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner, Genel Sekreter Erdal Kanık ve BESYO öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Erkan Demirkan’ın katıldı. 

Şampiyona hakkında genel bilgi paylaşımında bulunan BESYO Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner, ilki 1968 yılında İstanbul’da, 1998 yılında ise Ankara’da düzenlenen şampiyonanın 12.’sininin Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirileceğini ifade ederek “Üniversiteler Güreş Şampiyonası 18 yıl aradan sonra ülkemizde gerçekleştiriliyor. Ülkelerin güreş sporundaki çekirdek kadrolarının burada yer alacağını düşünüyorum” dedi.

 Organizasyonun Üniversitemize getirilmesi için büyük çaba sarf edildiğini ve Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’ın bizzat şampiyonanın sunumunda yer aldığını belirten Doç. Dr. Yamaner, “İnşallah sizlerin de katkıları ve yoğun katılımla birlikte şampiyonayı başarı ile tamamlayacağımıza inanıyorum. Bizler Rektörümüzün vermiş olduğu enerjiyle koşturmaya devam ediyor ve benzer etkinlikleri Üniversitemize, ilimize kazandırmak için gayret ediyoruz” dedi. Organizasyon hakkında teknik bilgiler de veren Doç. Dr. Yamaner, 30 ülke ile şampiyonaya başlanacağını ve antrenörler de dahil olmak üzere 360’ı aşkın sporcunun yer alacağını vurgulayarak 25 Ekim 2016 Salı günü açılışı yapılacak olan şampiyonanın her günün de final müsabakalarının yapılacağını sözlerine ekledi.

 Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “12. Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası 2013 yılından bu yana büyük efor sarf ettiğimiz bir konuydu”

 “Bildiğiniz üzere 2013 yılından bu yana uğraştığımız ve büyük efor sarf ettiğimiz bir konu olan 12. Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonasının Üniversitemize alınma süreci, BESYO Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner ile birlikte yapmış olduğumuz olağanüstü bir girişimlerin sonucunda ortaya çıktı” diyerek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Türkiye ayağında da Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer’in vermiş olduğu desteklerin de şampiyonanın Çorum’a alınmasında büyük bir vesile olduğunu belirtti.

 “Bu konuda üzerimize düşen çok ciddi görevler var. Etkinliğe giderek bunun çok önemli olduğunun, istekli ve çok güzel bir şekilde yaparız mesajı verilmesinin organizasyonun alınmasında büyük bir etkisi oldu” şeklinde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, etkinliğin geri kalanının başta BESYO bünyesindeki hocalarımız, Genel Sekreterimiz Erdal Kanık ve Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü İsmail Eker olmak üzere pek çok kişinin gayretleriyle ortaya çıktığını vurgulayarak “Elbette Valiliğimiz, Belediyemiz ve ÇTSO’nun da sponsorlukları çok önemli. Tüm bunlar bir araya geldiği zaman şehre büyük katkı sağlayacak bir faaliyeti gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

 Rektör Prof. Dr. Alkan, “Güreş konusunda ilimiz son derece önemli bir yere sahip”

 Güreş konusunda ilimizin son derece önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Pek çok şampiyonun çıktığı ve birçok alanda kaynak olan bir şehirde yaşıyoruz. Bu anlamda da ata sporumuz olarak adlandırdığımız güreş sporunun böylesine bir etkinlikle profesyonel bir yapıda ilimizde yapılacak olması bizim açımızdan son derece büyük bir öneme sahip” diyerek Üniversitemizin hemen her hafta olmak üzere pek çok etkinliğe ev sahipliği yaptığını, gelecek sene Futsal 2017’nin ev sahipliğimizde düzenleneceğini ve 2018 yılı için de başka bir etkinliği gerçekleştirmek amacıyla gayret ettiklerini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Alkan, “Nicel büyümenin yanı sıra nitelikli büyümeyi de çok önemsiyoruz”

 Üniversitelerin sadece öğrenci sayısıyla öne çıkan ya da sadece şehirdeki bir takım mekanizmaları çalıştıran kurumlar değil bulunduğu şehre her anlamda katkı sağlaması gerektiğinin altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Hitit Üniversitesi olarak büyürken kaliteli bir büyümeyi ön plana çıkardık. Nicel büyümenin yanı sıra nitelikli büyümeyi de çok önemsiyoruz. Kafamdaki üniversite modeli, bulunduğu şehre hatta bölgesine pek çok konuda katkı sağlayan, özellikle entelektüel bilgi seviyesinin artmasına, ticari, ekonomik, kültürel, sportif ve plastik sanatlar anlamında da gelişmesine katkı sağlayacak bir üniversite” dedi.

 Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Eğer iş yapmak istiyorsanız Üniversite bitmeyen bir süreç”

 Yapılan tüm işlerin bizzat Ankara’da İstanbul’da uluslararası arenada elden takip edilerek bu başarılara ulaşıldığını ve 70 dönüm civarındaki kampüs alanının şuan 2700 dönüme ulaştığı bilgisini veren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Sadece ilimizde değil ilçelerimizde de bu şekilde gelişmeler kaydedildi. Arazinin en kıymetli olduğu bir dönemde 2700 dönümlük araziye ulaşmak kolay değil. Artık binalarımızın inşaatları tamamlanıyor. Meslek Yüksekokulumuz muazzam bir kampüse kavuştu. 18000 civarında öğrencimiz, 200’e yakın programımız var. Doluluk oranımız Türkiye ortalamasının üzerinde. Çok şükürler olsun Çorum üniversitesi ile ciddi bir yola girdi.  Bundan sonra geleceği olan bölümlere odaklanıp hem öğrenci sayısını artıracağız hem de mezun oldukları zaman kolaylıkla iş bulabilecekleri bölümleri açarak öğrencilerimize Çorum’u cazibe merkezi haline getirmeye gayret edeceğiz” şeklinde konuştu.

 Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Eğer iş yapmak istiyorsanız Üniversite bitmeyen bir süreç. Hititsem’de verilen kurslarımız, HÜBTUAM’daki çalışmalarımız, Obruk Barajında yer alan Su Ürünleri ve Su Sporları Uygulama ve Araştırma Merkezimiz ve diğer birimlerimizle Çorum’un her alanına katkı sağlamaya gayret ediyoruz. Doğduğumuz şehre böyle katkılar sunmak, bize güvenen insanlara böyle güzel şeyler sunabilmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

 Tıp Fakültemizin hemen her hafta ya da birkaç haftada bir Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen operasyonlara imza atmaya başladığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, 90’a yakın hocamız ile 2017-2018 eğitim öğretim yılında Tıp Fakültesi eğitimini ilimizde başlatacağız. Sağlık Kampüsü olarak yapılandırılacak olan Güney Kampüsümüzdeki Çorum Belediyesine ait arazinin devir teslimine ilişkin Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü ile protokolümüzü imzaladık. Valimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız, ÇTSO Başkanımız, STK’larımızla ve kısacası şehrin tüm dinamikleriyle muazzam bir sinerji içerisindeyiz. Çorum’da ortaya çıkan bu görüntü Türkiye’nin pek çok yerinde yok. Biz bunu bir fırsata çevirmenin derdindeyiz” dedi.

 2018 yılında İlahiyat Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binalarının tamamlanacağını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Bizlerin esas olarak tamamlanan binalarımızda hangi bölümleri açacağımıza, hangi işleri yapacağımıza odaklanmamız lazım. Karşımızda z kuşağı bir grup var. Öğrenci geldiği zaman sadece üniversitenin dersliklerine değil şehrin imkanlarına da bakıyor. Dolayısıyla bizim şehrimizin her anlamda gelişmesi son derece önemli ve Çorum’da da bu potansiyel var” dedi.

 Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Şampiyonanın düzenlenmesinde emeği geçenlere, doğduğum memlekete bu hizmetleri yapabilme fırsatını sunan herkese ve bizlerin doğru anlatılması, doğru anlaşılmasında noktasındaki katkılarınızdan dolayı da siz değerli basın mensuplarına içtenlikle teşekkür ediyorum. Sizlerle başarıyı paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum” diyerek şampiyonanın Üniversitemiz, ilimiz ve ülkemiz adına başarılarla dolu bir şekilde geçmesini temenni etti.

 Gerçekleştirilen basın toplantısının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Alkan ve beraberindeki heyet basın mensupları ile birlikte şampiyonanın düzenleneceği spor salonunu gezdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube