Yayınlanma Tarihi: 14 Ekim 2016 Cuma

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü Teknokentimizi Ziyaret Etti

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere ilimize gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, TEKNOKENT’i ziyaret ederek Organize Sanayi Yönetimi ve sanayicilerle bir araya geldi.

TEKNOKENT Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Salim Uslu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, ÇTSO Başkanı Çetin Başaranhıncal ve işadamları katıldı.

Düzenlenen toplantıda Bakanlığın çalışmaları ve destekleri hakkında bilgi veren Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Bakanlığının adının değiştirildiğini anımsatarak “Bakanlığımız eskiden Sanayi Bakanlığı idi. Sonra isim değişikliği yaptık. Artık bilime ve teknolojiye dayalı sanayinin bakanlığı oldu” ifadesini kullandı. 

Bakanlığın ve bağlı kuruluşların üreticilere ve yatırımcılara yönelik büyük destekler verdiğini vurgulayan Dr. Özlü, iş dünyasına Ar-Ge faaliyetlerine ağırlık vermeleri çağrısında bulundu. Türkiye'de Ar-Ge konusunda önemli destekler verdiklerini dile getiren Dr. Özlü, “Şirketlerimiz bünyesinde Ar-Ge merkezleri kurmalarını çok istiyoruz. Çünkü çok önemli destekler var. Bugün Türkiye'de 274 Ar-Ge merkezi var. Hedefimiz bunu ikiye katlamak. İlk etapta 500’e çıkarmak, daha sonra da bine çıkarmak istiyoruz” diye konuştu.

Üretim Reform Paketi’ne de değinen Bakan Dr. Özlü, söz konusu paketin sanayicilerin ve yatırımcıların sorunlarını çözmek ve destek olmak amacıyla hazırlandığını kaydederek pakette çok büyük destekler olduğuna dikkati çekti. Paket kapsamında üniversitelerde okuyan öğrencilerin staj yapmaları, üretime katılmaları ve bu sürede sigorta ve ücretlerinin ödenmesi gibi maddelerin var olduğunu belirten Bakan Dr. Özlü, YÖK’e konu ile ilgili brifing verildiğini sözlerine ekledi.

TEKNOKENT’in iyi bir yolda emin adımlarla ilerlediğini ifade eden Bakan Dr. Özlü, katma değeri yüksek ürünlere yönelmenin büyük önem arz ettiğini vurgulayarak “Çorum’da sadece 1 şirkette AR-GE merkezi var. En az 10-20 şirketimizde AR-GE merkezi olması lazım. Türkiye’de 64 tane TEKNOKENT var. Bir tanesi de Çorum’da. Yatırım merkezleri için TEKNOKENT’ler cennet. Onun için buralara ağırlık verin. Buraya geldiğimizde Çorumluların “laf üstüne laf değil, taş üstüne taş” koyduğunu gördüm. Çorum gerçekten parlayan bir yıldız” dedi.

Yapmış olduğu ziyaret kapsamında Üniversitemiz öğrencilerinin geliştirdiği projeleri inceleyen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, TEKNOKNET bünyesindeki ofisleri gezerek bilgi aldı.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube