Yayınlanma Tarihi: 06 Ocak 2016 Çarşamba

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü Rektörümüzü Ziyaret Etti

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu ile birlikte Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.

Görüşmede Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Kuzey Kampüsümüzün Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün verdiği desteklerle pek çok aşamasının hızla aşıldığını ifade ederek Milletvekillerimiz, Valimiz, Belediye Başkanımız başta olmak üzere Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcilerinin, Sanayi ve Ticaret Odamız ile STK’ların ve tüm paydaşların sürece dahil edilmesiyle birlikte çok hızlı yol kat edildiğini belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Güney Kampüsümüzde bu sene içerisinde master plan ile ilgili çalışmalara başlanacağını ve bu kampüsün yeni yapılan hastanenin karşısında olması sebebiyle Tıp Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Veterinerlik Fakültesi başta olmak üzere Sağlık Bilimlerinin yer alacağı bir Sağlık Kampüsü olarak planlandığını ve bu kampüste çalışmalara başlanabilmesi için tahsis işlemlerinin tamamlanmasını beklediklerini vurguladı.

Çorum Belediyesi ile kurulan yakın diyaloğun Üniversitemizin sadece fiziki altyapısında değil sosyal, kültürel ve bilimsel anlamda da çok önemli işbirliklerine dönüştüğünü söyleyen Rektör Prof. Dr. Alkan, bu sinerjide Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün Üniversitemize olan yakın ilgisinin büyük rol oynadığını belirterek Belediyemizin hemen her biriminde yakalanan bu işbirliğinden ve Üniversitemize her konuda verdiği desteklerden dolayı Başkan Muzaffer Külcü’ye, yakın çalışma ekibine ve tüm Çorum Belediyesi çalışanlarına teşekkür etti. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Çorum Belediyesi’nin ilimizin ve ülkemizin gelişmesine daha fazla katkıda bulunmak adına girişimci ve modern teknolojileri takip eden bir yerel yönetim anlayışıyla çalışmalar yaptığını da sözlerine ekledi.

Üniversitemizin yaptığı başarılı çalışmalarla şehrimizin gelişmesinde önemli bir paya sahip olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Güney Kampüs arazi tahsisinin Mart ayında yapılacağını ifade ederek “Çorum Belediyesi olarak başta kampüs yeri olmak üzere Üniversitemizin ve öğrencilerimizin ihtiyaç ve talepleri hususunda bugüne kadar yaptığımız çalışmaları bundan sonra da devam ettireceğiz” dedi ve Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a çalışmalarında başarılar diledi. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube