Yayınlanma Tarihi: 31 Ocak 2016 Pazar

Hemşirelik Tezli Yüksek Lisans Programı Açılmasına YÖK’ten Onay

Hemşirelerin eğitim-öğretim, uygulama, yönetim ve araştırma alanlarında bilimsel ve teknolojik gelişmelere ayak uydurabilmesi ve hemşirelikte artan bir gereksinim olan lisansüstü eğitime katkı vermek üzere Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde “Hemşirelik Tezli Yüksek Lisans” programı açılması için 19.11.2015 tarihli Senato kararı ile YÖK’e yapılan teklifimiz, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 13.01.2016 tarihli toplantısında incelenerek uygun bulunmuştur.

Bilindiği üzere Hemşirelik, gelişmesini sürdürmekte olan bir sağlık disiplinidir. Temel uğraşı insan olan hemşirenin, bireylerin sağlığını geliştirmek, korumak, hastalık halinde gereksinimlere uygun kaliteli bakımı sağlamanın yanı sıra bakımın tüm aşamalarında yararlı olma, zarar vermeme, adaletli olma etik yükümlülüğü bulunmaktadır. Sağlık konusuna büyük önem veren Üniversitemiz, hemşirelikte lisansüstü eğitimini tamamlamış, eğitim, uygulama ve yönetim alanlarının gereksinim duyduğu lisansüstü eğitimini tamamlayarak alanında uzmanlaşmış hemşire ihtiyacını karşılamak adına Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde çalışmalarını büyük bir özveriyle devam ettirmektedir.  

Fiziki altyapı konusunda atılan büyük adımlar neticesinde önemli gelişmeler yaşanan Üniversitemizde, eğitim alanında da kapsamlı çalışmalar yapılmaya devam edilmektedir. Ön Lisans ve Lisans düzeyinde olduğu gibi, Lisansüstü öğrenci ve program sayısı her geçen gün artan Üniversitemizde; Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitülerinde 2011 yılında 229 öğrenci bulunmakta iken, bugün itibariyle bu sayı %490’lık bir artışla 1,350’ye yaklaşmıştır. 

Yeni yüksek lisans ve doktora programlarını bünyesine katma çalışmalarını devam ettiren Üniversitemiz, Sağlık Bilimleri alanında gerçekleştirilen büyük gelişmelerle birlikte Sağlık Bilimleri Enstitümüzde de lisansüstü eğitimi verebilmek için yoğun çalışmalar yapmış ve “Hemşirelik Tezli Yüksek Lisans” programı ile bu alanda bir başlangıç yapmıştır. Söz konusu programa en kısa zamanda öğrenci alımına başlanacaktır.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube