Yayınlanma Tarihi: 17 Ocak 2016 Pazar

Rektörümüz Teknokentin İlk Öğrenci Firması PARGEM’i Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Teknokent Müdürü Doç. Dr. İrfan Kurtbaş ile birlikte Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri Selçuk Kızılçaoğlu, Mustafa Serdar Yüce ve Eyüp Beyazıt’ın girişimci ruhu ve bireysel çabalarıyla hayat geçirilen ve Çorum Teknokent bünyesinde kurulan Pithana Araştırma Geliştirme Merkezi (PARGEM)’ni ziyaret etti.

Nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulması amacıyla genç, dinamik ve girişimci yeteneklere imkan sağlamak için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 1512-Teknogirişim Sermaye Desteği Programı’na dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, genç girişimcilerin yaralanabileceği bu teşvik programının öğrencilerimiz için de önemli bir fırsat olduğunu belirterek öğrencilerimizin Teknogirişim destekli kurdukları firma ile Teknokentte yer almalarının memnuniyet verici olduğunu vurguladı.

Bir sanayi şehri olan Çorum ilimizde katma değeri yüksek, nitelikli Ar-Ge faaliyetlerini hayata geçirme noktasında Teknokentin Çorum ve ülke sanayisine büyük katkılar sağlayacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, dünyada ve Türkiye’de nüfusun hızla arttığını ve istihdam sağlamak adına yeni projelerin gerçekleştirilmesi gerektiğini söyleyerek girişimci ve inovatif düşünce yapısının kazandırılmasına yönelik programların ve projelerin hazırlanıp uygulanmasının geleceğe yapılmış en büyük yatırım olacağına inandığının altını çizdi.

Teknokentin ilk öğrenci firması olarak iş dünyasına adım atan öğrencilerle yaptıkları/yapacakları çalışmalar hakkında fikir alış verişinde bulunan Rektör Prof. Dr. Alkan, “İlimizin ve ülkemizin geleceğe umutla bakmasına vesile olan gençlerimize inanıp onları desteklediğimiz sürece çok büyük projelere imza atacaklarına inanıyorum. Öğrencilerimizin daha başarılı çalışmalar yapacağına inancım tamdır” diyerek büyük bir girişimcilik örneği gösteren gençlere çalışmalarında başarılar diledi. 

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’ın ziyaretlerinden dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Selçuk Kızılçaoğlu, Mustafa Serdar Yüce ve Eyüp Beyazıt, Türk basketbolunun gelişimi ve Türk sporcuların daha iyi yetişmesi için bir proje geliştirdiklerini ve çalışmalara tüm hızıyla devam ettiklerini belirterek “Rektörümüz, öğrenci olarak ne yapmak istediysek büyük bir destek vererek bizleri cesaretlendirdi. Bizler, sıradan bir öğrenci olup okulunu bitirmiş ve iş arayan gençler de olabilirdik. Ancak hocamızın bizlere olan desteği ve ufkumuzu açan yaklaşımı, bizim yol haritamız oldu. Kendisinin dünya üniversitesi vizyonu, bizim yolumuzu aydınlatan ve bize hedef gösteren ışıktır. Hocamıza ne kadar teşekkür etsek az gelir” dedi.





HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube