Yayınlanma Tarihi: 11 Ocak 2016 Pazartesi

Üniversitemiz ile Süleyman Demirel Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Üniversitemiz ile Süleyman Demirel Üniversitesi arasında Türkiye Sucul Canlılar Müzesi’nin desteklenmesi ve aynı zamanda eğitim ve bilimsel çalışma alanlarını da kapsayan işbirliği protokolü imzalandı.  

Gerçekleştirilen protokol imza törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Üniversitemiz öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Ali Salur ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bilgin, SDÜ Su Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Mehmet Beyhan ile Türkiye Sucul Canlılar Müzesi Koordinatörü Doç. Dr. Hasan Kalyoncu katıldı.

Üniversiteler arasında işbirliğini ve ilişkileri daha da güçlendirecek ve alanında ilk olma özelliği taşıyan protokol çerçevesinde Üniversitemizde bilimsel amaçlı olarak sulak alanlarda yapılan projelerden elde edilen canlı numunelerin SDÜ’de bulunan Türkiye Sucul Canlılar Müzesi’ne gönderilmesi, müze bünyesinde depolanması ve sergilenmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca Üniversitemiz akademik personeli ve öğrencileri, imzalanan protokol ile Türkiye Sucul Canlılar Müzesi imkanlarından faydalanabileceklerdir.  

Müze envanterine katılan ilk örnekler de Üniversitemiz tarafından hibe edilmiş ve imzalanan protokolün alt yapısını oluşturmuş olup Türkiye sucul fauna ve florasının bugüne kadar tam olarak ortaya konmamış olması bu alanda yapılacak çalışmaların ve işbirliğinin önemini daha da artırmaktadır.

“Hitit Üniversitesi olarak bu faydalı çalışmada Türkiye Sucul Canlılar Müzesine destekte öncülük yapıyor olmak bizim için oldukça mutluluk vericidir” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan, gerçekleştirilen işbirliğinin her iki üniversiteyi daha da güçlü kılacağını belirterek protokolün hayırlı uğurlu olmasını diledi. 

Protokol imza töreni sonrasında SDÜ bünyesinde bulunan Deneysel ve Gözlemsel Öğrenci Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Jeotermal Enerji, Yer Altı Suyu ve Mineral Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Alkan, araştırma laboratuvarlarında yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler aldı.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube