Yayınlanma Tarihi: 23 Ağustos 2015 Pazar

Rektörümüz, Öğrenci Yurdu’nu Ziyaret Etti

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Erzenler İnşaat Firması sahibi Şevket Erzen’in yaptırdığı 1500 kişilik Kız Öğrenci Yurdu’nu ziyaret etti. Çorum’un yurt kapasitesinin Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğuna işaret eden Rektör Prof. Dr. Alkan, “Üniversitemizin tercih edilebilirliği açısından, kaliteli yurt çok önemli bir avantaj oluşturmaktadır. Bu yatırımı şehrimize kazandıran ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Erzurum Dede mevkiinde yapımı tamamlanan ve 2015-2016 Akademik Eğitim Yılı’nda hizmete geçecek olan yurtla ilgili bilgi alan Prof. Dr. Alkan, yükseköğrenim yurdu bakımından Türkiye ortalamasının %17 olduğuna işaret ederek, Çorum’da bu oranın % 40’ın üzerinde olduğunu ve bunun da gurur verici bir durum olduğunu ifade etti.

Çorum’da eğitim gören üniversite öğrencilerinin barınma sorunu yaşamayacağına işaret eden Rektör Prof. Dr. Alkan, Çorum’da konforlu ve güvenilir bir ortamda öğrencilerin misafir edilerek geleceğe hazırlandığını, özellikle ailelerin bu konuda içinin rahat olması gerektiği mesajını vererek 1500 kişilik yeni yurt yatırımı ile birlikte Çorum’un toplam kız yurdu kapasitesinin 2 bin 600’e ulaştığını belirtti.

Rektör Prof. Dr. Alkan, 1500 kişilik KYK Yurdu’nun Çorum’a hayırlı olmasını temenni etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube