Yayınlanma Tarihi: 16 Ağustos 2015 Pazar

Rektörümüz Otomotiv Sektörü Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Otomotiv Teknolojisi Programı öğrencilerinin “iş başı eğitimi” konsepti çerçevesinde mesleki bilgi ve görgülerini arttırmak, mesleğine dayalı pratik eğitim vermek üzere planlama ve koordinasyon toplantısının ilki gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Menderes Suiçmez, Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Derviş Erol ve Öğr. Gör. Dr. Seyfi Polat’ın yanı sıra Auto King Karataş Otomotiv Servis Müdürü Ozan Harputlu, Fiat Karakaş Otomotiv Servis Müdürü Sıtkı Arslan, Ford Evlüce Otomotiv Genel Müdür Yardımcısı Yaşar Budak, Ford Evlüce Otomotiv Servis Müdürü Halil İbrahim Kılıç, Ford Evlüce Otomotiv Servis Teknisyeni Kadir Ceylan, Honda ve Hyundai Karataş Otomotiv Servis Müdürü Lokman Örskaya, Peugeot Karataş Otomotiv Servis Müdürü Muhittin İme, Renault Sima Otomotiv Servis Müdürü Atila Ekin, Scania Dizsan Otomotiv Servis Müdürü Abdullah Çoban, Scania Dizsan Otomotiv Servis Teknisyeni Yunus Çenesiz, Scania Dizsan Otomotiv Servis Teknisyeni Ercan Yıldırım, Toyota Şamlıoğlu Otomotiv Servis Müdürü Fatih Kırdı ile Volkswagen Ahlatçı Otomotiv Servis Müdürü Nesimi Gözüaçık katıldı.

Otomotiv bölümü öğrencilerimizin ilk etapta toplantıya katılan ilimizdeki otomotiv firmalarında dönem içinde ve sonunda pratik/staj yapmaları noktasında görüşmenin yapıldığı toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin mevcut durumu hakkında bilgi paylaşımında bulunarak bugün itibariyle 16000’in üzerinde öğrencisi olan Üniversitemizin, 1000’e yakın akademik/idari personeli ve 200’e yakın bölüm/programlar ile eğitim-öğretim faaliyetlerine devam ettiğini ifade etti.

1976 yılında kurulan Meslek Yüksekokulumuzun bugün itibariyle Teknik ve Sosyal Bilimler MYO olmak üzere 4093 öğrenci ve 36 bölüme sahip olan büyük bir güç olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, ülkemizin en büyük ihtiyaçlarından olan teknik eleman yetiştirme konusunda en büyük kaynağın MYO’lar olduğunu belirterek Üniversite olarak iş başı eğitim konseptini çok önemsediklerini vurguladı.

“Öğrencilerin altyapılarını kuvvetlendirmek adına iş başı eğitime önem vermeliyiz. Öğrenci odaklı bir yönetim anlayışı ile öğrencilerimizin daha iyi bir eğitim alabilmesi için gayret ediyoruz ”diye konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, iş başı eğitim konsepti içinde öğrencilerimizin henüz öğrenciyken profesyonel iş yaşamının gereksinimlerine ve gerçeklerine göre eğitim vermek istediklerini ifade ederek günümüzde firma ve işletmelerin bilimsel çalışmaların yapıldığı, bilginin üretildiği en önemli merkezlerden olan üniversitelerle yakın bir diyalog, etkileşim ve iş birliği içerisinde olmalarının büyük fayda sağlayacağına dikkat çekti.

Üniversitemizin, sahip olduğu bilgi birikimiyle bulunduğu coğrafyaya en fazla faydayı sağlayarak her anlamda değişim ve dönüşümün öncüsü olmaya gayret ettiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, iş başı eğitim konsepti çerçevesinde şu ana kadar yapılan çalışmaların sonuçlarını vermeye başladığını ve bundan da büyük mutluluk duyduğunu belirterek kurumlarımız arasında yapılan iş birliklerinden ve toplantıya katılımlarından dolayı firma temsilcilerine teşekkür etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube