Yayınlanma Tarihi: 16 Ağustos 2015 Pazar

Lisansüstü Programlarımıza Rekor Düzeyde Başvuru Yapıldı

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı için lisansüstü eğitimlerini (yüksek lisans, doktora) Üniversitemiz Sosyal Bilimler veya Fen Bilimleri Enstitülerinde devam ettirmek isteyenlerin 10 Ağustos 2015 tarihinde başlayanbaşvuru işlemleri, 14 Ağustos 2015 itibariyle sona ermiş bulunmaktadır. Başvuru sonuçlarına göre bu yıl lisansüstü programlarımıza beklenilenin üzerinde başvuru gerçekleşmiştir.

Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün 8’i yüksek lisans (İktisat, İşletme, Tarih, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Felsefe ve Din Bilimleri, İslam Tarihi ve Sanatları,Temel İslam Bilimleri, Beden Eğitimi ve Spor) ve 5’i doktora (İktisat, İşletme, Felsefe ve Din Bilimleri, Temel İslam Bilimleri veBeden Eğitimi ve Spor) olmak üzere toplam 13 programı için belirlenen 281 kontenjana; 20’si yabancı uyruklu olmak üzere 947 başvuru gerçekleşmiştir. Başvuru yapanların sayısı dikkate alındığında, geçen yıla göre %60 oranında bir artışın olduğu görülmektedir.

Başvurularda Fen Bilimleri Enstitüsü’ne de büyük ilgi olmuştur. Fen Bilimleri Enstitüsü’nün  7’si yüksek lisans (Fizik, Biyoloji, Kimya, Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Gıda Mühendisliği veMatematik) ve 2’si doktora (Makine Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği) olmak üzere toplam 9 program için belirlenen 103 kontenjana; 2’si yabancı uyruklu 65 başvuru gerçekleşmiştir. Geçen yıl Fen Bilimleri Enstitüsü’ne yapılan lisansüstü başvuruları dikkate alındığında, bu yıl başvurularda %300’lük bir artışın olduğu görülmektedir.

Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitülerimizdeki lisansüstü programlara lisans eğitimlerini yeni bitirmiş öğrencilerin yanında;başta ilimizden olmak üzere ülkemizin çeşitli illerinden çok sayıda üst düzey kamu yöneticisi, kamu çalışanı ve özel sektörden meslek insanıyoğun ilgi göstermiştir.

Enstitülerimizin tamamına bu yıl 22’si yabancı uyruklu olmak üzere, toplamda 1015 başvurunun yapıldığı; bunlardan 268’inin Üniversitemiz mezunu olduğu hususu da ayrıca dikkat çekmektedir.

Bu yıl başvuruların tamamı, Üniversitemizin kendi imkanları ile hazırlamış olduğu yazılım sistemi ile online olarak alınmıştır. Dolayısıyla öğrenci adaylarının Üniversitemize gelmelerine veya herhangi bir belgeyi bizzat teslim etmelerine gerek kalmaksızın online olarak başvuru yapmaları sağlanmıştır.

2011 Yılında Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitüleri bünyesinde 8’i yüksek lisans ve 2’si doktora olmak üzere toplamda 10 programda lisansüstü eğitim faaliyeti yapılırken; bugün gelinen noktada 15’i yüksek lisans ve 7’si doktora olmak üzere toplam 22 programda lisansüstü eğitim faaliyeti verilmektedir.

 

HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube