Yayınlanma Tarihi: 07 Temmuz 2015 Salı

Merkez Kütüphanemizde Kitap Sayımız 200.000’i Geçti

Çağın gereklerine uygun ve dünya ile rekabet edebilir bir eğitim-öğretim ve araştırma altyapısı için üniversitelerin, basılı ve elektronik bilgiye erişebilecekleri ve bu bilgiyi 7/24 kullanıcılarının hizmetine sunabilecekleri bir altyapıya sahip olmaları büyük önem arz etmektedir. Bugün dünyanın en iyi üniversitelerine bakıldığında, bu üniversitelerin kütüphanelerine ciddi yatırımlar yaptıkları ve bu yatırımların sürdürülebilir olması için gerekli önlemleri aldıkları görülmektedir.
Eğitim-öğretim ve araştırmanın kalitesine önemli katkılar sağlayan ve yükseköğretimin vazgeçilmez bir parçası olarak kabul edilen kütüphanelerimizin gelişimini daha da destekleyecek nitelikte koleksiyonlar oluşturulabilmesi için basılı ve elektronik yayınlarımızın sayısı her geçen gün artmaktadır. Üniversitemiz Birimlerinin kütüphanelerinde bulunan kitaplar dışında,  sadece Merkez Kütüphanemizde, basılı ve elektronik kitap sayımız 200.000’ i geçmiş bulunmaktadır.  Bugün itibarıyla 44.612 adet basılı kitap, 155.966 adet e-kitap olmak üzere toplam 200.578 adet kitap sayısına ulaşılmıştır.
Bununla birlikte kullanıcılarımız 1.177 adet basılı dergi, 43.700 adet e-dergi, 1.460 adet görsel–işitsel materyal (CD, DVD vb)  ile de çağın gereklerine uygun en güncel ve etkin bilgilere kolayca ulaşabilmektedirler. Tüm dünyada kullanımı her geçen gün daha da yaygınlaşan elektronik kitaplar ile içerisinde milyonlarca dergi, tez, makale ve akademik çalışmaların da yer aldığı sayısı 50’ye ulaşan veri tabanlarımıza sadece Kütüphanemizden değil, internet bağlantısı bulunan her yerden rahatlıkla erişim sağlanabilmektedir.   Elektronik kitaplarımız bilgisayarlarla birlikte pek çok özel e-kitap okuyucusundan da kolaylıkla okunabilmektedir.

 

Güncel bilgi teknolojilerinin kullanıldığı Merkez Kütüphanemizde, sadece Üniversitemiz kullanıcılarının değil, bunun yanı sıra Türkiye Bilgi Belge Sağlama Sistemi (TÜBES) ve Kütüphanelerarası İşbirliği ve Takip Sistemi (KİTS) aracılığı ile ülkemizde bulunan birçok üniversiteden gelen talepleri karşılıyor olmanın da büyük mutluluğunu yaşamaktayız.
Üniversitemiz kütüphanelerinde yer alan elektronik ve diğer tüm kaynaklara Kütüphanemizin web sayfasından (www.kutuphane.hitit.edu.tr) erişilebilmektedir. 

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube