Yayınlanma Tarihi: 27 Temmuz 2015 Pazartesi

Rektörümüz Dodurga İlçemizde Bir Dizi İncelemelerde Bulundu

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Dodurga Kaymakamı Muhammed Emin Elmalı’yı makamında ziyaret ederek Üniversitemiz hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Dodurga Kaymakamı Muhammed Emin Elmalı da Dodurga ilçesi ile ilgili fikir alışverişinde bulunarak Rektörümüze çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Dodurga Kaymakamlık ziyaretinin ardından Dodurga Belediyesine yaptığı ziyarette AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve NATO-PA Üyesi Çorum Milletvekilimiz Cahit Bağcı,  İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç ve AK Parti İl Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri bulundu.

Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın’ı ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemiz hakkında bilgi paylaşımında bulunarak Başkan Aydın’ı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Ziyaretlerinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden  Başkan Aydın, Üniversitemizin bugün geldiği noktanın Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’ın ve ekibinin gece gündüz demeden çalışmalarının çıktıları olduğunu belirterek Rektörümüze başarılarının devamını diledi.

Heyet ziyaretlerin ardından, organik tarım uygulaması yapılan Çatar ve Kırklar Mevkii’nde incelemelerde bulundu. Kapari ile başlayan organik tarım, rezene, ekinezya, sarıkantaron, melissa otu, adaçayı, kekik, tıbbi nane, lavanta ve karabuğday denemelerini incelediler.

Organik tarım potansiyelinin araştırılması, ilçe ve bölgede yoğunlaştırılması konusunda çalışmalar yapılması ele alındı. Çorum Milletvekilimiz Cahit Bağcı, “Dodurga İlçesi’nde ceviz, çilek ve kapari yanında tıbbi ve aromatik bitkilerin üretiminde iddialı hale gelinmesinde Üniversitemizin bilimsel katkısı ve Üniversitemizin bu konuda yapacağı teknik çalışmalarla birlikte eğitimle yapacağı çalışmaları çok önemsiyoruz. Rektörümüzün ilk ziyaretinin ardından proje çalışmalarının teknik ekipler düzeyinde sürdürülmesi konusunda bir anlayış birliğine varılmıştır.” diye konuşarak Üniversitemizin ilimize ve ekonomisine kırsal katkı sağlamasının daha hissedilir hale gelmesini amaçladıklarını ifade etti.

 Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, ilimiz ve ilçemiz olmak üzere yapılacak her türlü destek ve katkıya tüm akademik ve idari personelimiz ile hazır olduklarını sözlerine ekledi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube