Yayınlanma Tarihi: 23 Temmuz 2015 Perşembe

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundan Üniversitemize Ziyaret

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Prof. Dr. Özkan Ünal, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcıları Dr. Hakkı Gürsöz, Uzm. Dr. Muhammet Ali Oruç, Dr. Ali Sait Septioğlu ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Akıllı İlaç Kullanımı ve İlaç Tedarik Yönetimi Daire Başkanı Dr. Ali Alkan ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu çalışanları tarafından, Üniversitemiz ziyaret edildi.

AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Ak Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Çorum İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel, Çorum Halk Sağlığı Müdür Vekili, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO)  Başkanı Çetin Başaranhıncal ve Üniversitemiz öğretim elemanları Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundan gelen heyete eşlik etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan tarafından makamında karşılanan Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu yetkilileri ile kurumlarımız arasında yapılabilecek olası iş birlikleri ele alınarak yapılan görüşmeler sonrasında da Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM), Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TGB)-Teknokent A.Ş., Çorum Organize Sanayi Bölgesinde medikal ürün sektöründe faaliyet gösteren MoneMedikal firması ve Hayat Şırınga Fabrikası ziyaret  edildi.

Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezinin (HÜBTUAM) işleyişi ve teknik donanımı hakkında bilgi paylaşımında bulunan Rektör Prof. Dr. Alkan, ilimiz açısından büyük önem arz eden ve sadece Çorum’a değil tüm bölgeye hizmet verecek seçkin bir laboratuvarlara Üniversitemizin kavuştuğunu açıkladı.

HÜBTUAM’ın dinamik ve nitelikli personeli, modern altyapı ve laboratuvar olanakları ile üniversite-sanayi işbirliğini sağlamak adına da önemli bir rol oynayacağını belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemiz ile birlikte Çorum Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Çorum İl Özel İdaresi ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında hayata geçirilen Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TGB)-Teknokent’imizin de tamamlanan modern binası ile faaliyete hazır hale geldiğini açıkladı.

Rektör Prof. Dr. Alkan, Teknokent’te üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde akademisyenlerimiz ile iş dünyasını bir araya getirerek, güçlü bir üniversite-sektör işbirliğinin oluşturulmasının hedeflendiği belirterek Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ile de Üniversitemizin olası iş birliklerine açık olduğunu ifade etti.

HÜBTUAM Müdürü Doç. Dr. İrfan Kurtbaş tarafından da HÜBTUAM’ın fiziki altyapısı, işleyişi ve yapılmak istenen testlerde izlenecek yollar hakkında bilgilerin verildiği toplantı sonrasında HÜBTUAM ve Teknokent binalarında incelemelerde bulunuldu.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu yetkilileri ziyaretler sonrasında da Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen “Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Akılcı Antibiyotik Kullanımı Değerlendirme Toplantısı”na katıldılar.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube