Yayınlanma Tarihi: 04 Haziran 2015 Perşembe

Üniversitemiz Yıldızlı Projeler Yarışması’nda “Ateş Böceği” İsimli Proje İle Üçüncü Oldu

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) IEEE (Institute of Engineering & Everyone Else) Öğrenci Kulübü’nün “Fikrini Geleceğe Taşı” sloganıyla düzenlediği Yıldızlı Projeler Yarışması 2015’de ödüller sahiplerini buldu. 4 ayrı kategoride 73 farklı üniversiteden 262 projenin mücadele ettiği Proje Yarışması’nda 4 kategoride dereceye girenler ödüllerini aldı. Projelerin değerlendirmesini, akademisyenlerinden oluşan “Bilim Kurulu” ile başarılı sanayicilerden oluşan “Sanayi Kurulu” birlikte yaptı.

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Derviş Erol koordinatörlüğünde, bölüm öğrencilerimiz Ramazan Taner Alkan, Emre Kaya, Sezgin Türk ve Muhammed Buğra Koçak tarafından yürüme engelliler için yapılan, hem manuel hem de elektrik ile çalışan sandalye modeli ile katıldıkları bu yarışmada 262 proje arasında ilk 3 girerek üçüncülük ödülünü almaya hak kazandılar.

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz, engellilerin tekerlekli sandalyelerini elektrikli araca dönüştüren projeleri ile pratik ve kullanışlı bir çözüm geliştirdi. Otomotiv Bölümü öğrencilerinin geliştirdikleri projede tekerlekli sandalye ile elektrikli engelli aracı birleştirildi. Elektrikli araç kullanan engelli vatandaşların yaşadığı şarj sorununa pratik çözüm sunan Üniversitemiz öğrencileri, “Ateş Böceği” ismini verdikleri proje ile hem elektrikli hem de manuel kullanım imkânı sunuyor.

Engelli bir vatandaşın kimseden yardım almadan kolayca söküp takabileceği Ateş Böceği, normal bir tekerlekli sandalyeyi istenildiği anda elektrikli araca çeviriyor. Tekerlekli sandalye, ön tarafına takılan düzenek ile elektrikli araca dönüşüyor. Yaklaşık 40 km hız yapabilen araç, şarjı bittiğinde ön kısmı çıkarılarak şarj ediliyor ve engelli vatandaş şarj esnasında araçsız kalmadan tekerlekli sandalyeyi manuel olarak kullanabiliyor.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube