Yayınlanma Tarihi: 04 Haziran 2015 Perşembe

ÇOSİAD Yönetim Kurulu Üyelerinden Rektörümüze Ziyaret

Çorum Organize Sanayi Bölgesi İş Adamları Derneği (ÇOSİAD)  Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Onur ve ÇOSİAD yönetim kurulu üyeleri,  Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini ilettiler.

Rektör Prof. Dr. Alkan’ın tekrar rektör olarak atanmasından duydukları memnuniyeti dile getiren ÇOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Onur, son yıllarda üniversitenin sanayi ile olan yakın iş birliğinin ilimiz adına çok memnuniyet verici olduğunu, oldukça kısa sayılabilecek bir sürede inşaatı tamamlanıp, firma kabullerine başlayan Teknokent’imizin bu iş birliğinin en somut göstergelerinden birisi olduğunu ifade etti. Hitit Üniversitesi öğretim elemanları ile pek çok projeye imza atmaya başlandığını belirten Onur, bundan sonrasında da üniversite ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade ederek Rektör Prof. Dr. Alkan’a başarılar diledi.

Rektör Prof. Dr. Alkan ise ülkemizde artık her ilde en az bir üniversite olduğunu, artık değişen ve dönüşen dünyada bu üniversitelerden sadece eğitim faaliyetleri değil, bulundukları coğrafyayla birlikte çalışarak, sinerji oluşturmasının beklendiğini, üniversite-sanayi değil, üniversite sektör iş birliği konsepti içerisinde üçüncü kuşak üniversite kavramının artık öne çıktığını ifade etti. Rektör Prof. Dr. Alkan, ekonomik gelişmişlik seviyesi yüksek ülkelerin ortak özelliklerinin Ar-Ge tabanlı çalışmalara ağırlık vermiş olmaları, buna bağlı olarak gelişmiş üniversitelere de sahip olduklarını belirterek Hitit Üniversitesinin de bu yolda olduğunu, her geçen gün de somut adımlar atarak büyüdüğünü söyledi.

 Üniversite-sanayi işbirliğinin kurulmasının tüm dünyada zor bir süreç gerektirdiğini, ancak mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğine inandığını belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, bunun için Teknokent ve Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezinin (HÜBTUAM) önemli bir araç olduğunun altını çizerek ziyaretlerinden ve kurumlarımız arasındaki iş birliğinden dolayı ÇOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Onur ve ÇOSİAD yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube