Yayınlanma Tarihi: 03 Haziran 2015 Çarşamba

“2016 Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası” Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

"25-30 Ekim 2016" tarihleri arasında Üniversitemiz ev sahipliğinde yapılacak olan Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası organizasyonu ve Üniversitemiz Kuzey Kampüsümüzde yapımı devam eden Spor Salonu ile ilgili bilgilendirme toplantı yapıldı.

Rektörlük Senato Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; BESYO Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner, Genel Sekreteri Erdal Kanık, BESYO Müdür Yardımları Yrd. Doç. Dr. Erkan Demirkan, Öğr. Gör. Emrah Cerit, BESYO öğretim elemanları; Yrd. Doç. Dr. Hasan Eker, Yrd. Doç. Dr. Aydoğan Soygüden, Yrd. Doç. Dr. Sema Can, Yrd. Doç. Dr. Zafer Doğru, Yrd. Doç. Dr. Bülent Kilit, Yrd. Doç. Dr. Güner Çiçek, Yrd. Doç. Dr. Yetkin Utku Kamuk, Öğr. Gör. Çalık Veli Koçak, Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü İsmail Eker ve  Uluslararası İlişkiler Birimi personeli Okt. Esra Eker katıldı.

BESYO Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantı, Çorum’un tanıtım filminin gösterimi ile başladı. Toplantıda konuşan Doç. Dr. Yamaner, Dünya Güreş Şampiyonası organizasyonun önemine ve büyüklüğüne dikkat çekerek şampiyona ile Çorum’a tarihi bir destan yazılacağını ve bu organizasyonun başka tarih ve destanları da beraberinde getireceğini ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın öncülüğünde ve önderliğinde Dünya Güreş Şampiyonası organizasyonun alındığına dikkat çekerek Rektör Prof. Dr. Alkan’ın Çorum için yaptığı her şeyi kendisine ibadet olarak gördüğünü ifade eden Doç. Dr. Yamaner, Dünyanın pek çok ülkesinden, çok sayıda spor insanının katılımı ile gerçekleştirilecek bu şampiyonanın, Üniversitemiz ve ilimiz açısından büyük bir önem taşıdığını ifade etti.

Çorum tarihinde bu organizasyonun bir ilk olma özelliğini taşıdığını ve şampiyonanın Çorum’un, Hitit Üniversitesi’nin tanıtımı beraberinde eğitim, sanayileşme, kültürleşme noktasında da çok önemli bir misyonu yerine getireceğini ifade eden Doç. Dr. Yamaner, 2016 Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası’nın Üniversitemize kazandırılması katkılarından dolayı başta Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer olmak üzere sürece katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Genel Sekreteri Erdal Kanık ise ülkemizin imkanlarının genişliğine dikkat çekerek Üniversitemizdeki altyapı ve üstyapılardaki projelerinin hızla gerçekleştirilmekte olduğunu ifade etti. “Önemli olan inanmak. İnandığınız sürece bu ülkenin kaynakları çok fazla. Biz hep birlikte hareket edip kaynaklarımızı bir noktada birleştirmemiz gerekiyor. Biz bunu başarmaya çalışıyoruz” diyen Genel Sekreter Kanık, Üniversitemiz Kuzey Kampüsünde yapımı devam eden Spor Salonuna ilişkin rakamsal değerlendirmelerde bulunarak bu süreçte emeği olan tüm paydaşlarımıza teşekkür etti.

BESYO Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erkan Demirkan da 2016 Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası web sayfası hakkında bilgi paylaşımında bulunarak şampiyona logosunun kullanımının önemine vurgu yaptı.

Bilgilendirme toplantısı, Kuzey Kampüsümüzde yapımı devam eden Spor Salonu inşaatına yapılan gezi ile sona erdi.

“2016 Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası” web sayfasına ulaşmak için tıklayınız.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube