Yayınlanma Tarihi: 02 Haziran 2015 Salı

Rektörümüz 4. Uluslararası Türk Dünyası Ekonomi Forumu Düzenleme Kurulu İle Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, 7-9 Mayıs 2015 tarihlerinde Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen 4. Uluslararası Türk Dünyası Ekonomi Forumu Düzenleme Kurulu ile bir araya geldi.

Yaklaşık 300 milyon nüfusa sahip olan muazzam bir Türk dünyasının pek çok temsilcisiyle böylesi güzel bir etkinliği yapmanın Üniversitemiz ve ilimiz adına gurur verici olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, Forum’da Türk dünyasını ve insanlığı ilgilendiren pek çok konunun ele alındığını belirterek “ Bu güzel etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese içtenlikle teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlikte başta Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan olmak üzere yurtdışından pek çok katılımcının yer aldığını ve 200’den fazla bildirinin sunulduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, bu tür etkinliklerin bilimsel yönüyle birlikte ülkemizin, Üniversitemizin ve ilimizin tanınırlığının artması adına da büyük önem arz ettiğini vurguladı. Rektör Alkan, Üniversitemizin uluslararası ve ulusal ölçekte gerçekleştirdiği etkinlikleri başarıyla tamamladığının altını çizerek bu ve benzeri organizasyonların artarak devam edeceğine inandığını belirtti.

4. Uluslararası Türk Dünyası Ekonomi Forumu sonrasında somut adımların atıldığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin Türk Dünyası ile ilgili herhangi bir konuda lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) çalışma yapan öğrencilerimize destek sağlama kararı aldığını ve ayrıca Forum’da yapılan sunumların da Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi’nde yayımlanacağını sözlerine ekledi.

 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube