Yayınlanma Tarihi: 31 Mayıs 2015 Pazar

Üniversitemiz Mensubu Gönüllü Kan Bağışçıları İçin Madalya Töreni Düzenlendi

Üniversitemiz Kızılay Kulübü ve Türk Kızılay’ı Çorum Kan Bağışı Merkezi’nin iş birliğinde toplam kan bağışı sayısı 10 ve üzerinde olan Üniversitemiz mensubu gönüllü kan bağışçıları için madalya töreni düzenlendi.

Kızılay tanıtım filminin gösterimi ile başlayan etkinlik, Üniversitemiz Kızılay Kulübü Başkanı Muhammed Akgül, Türk Kızılay’ı Çorum Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Senem Biçer ve Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın konuşmaları ile devam etti.

Kızılay Kulübü Başkanı Muhammed Akgül, Kızılay Kulübünün kuruluş süreci ve faaliyetleri hakkında bilgi paylaşımında bulunarak Kızılay Kulübü’nün kan bağışı, yardım kampanyaları ve belirli gün ve haftalarla ilgili faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi.

Türk Kızılay’ı Çorum Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Senem Biçer, ülkemizdeki kan ihtiyacına dikkat çekerek Türk Kızılay’ının ülkemizdeki kan ihtiyacını karşılamakla görevlendirilmiş tek kuruluş olduğunu ifade etti. Kan bağış oranlarına ilişkin bilgiler vererek kan bağışının bir toplum sorunu olduğunu söyleyen Dr. Biçer, Üniversitemizin kan bağışı konusunda göstermiş olduğu özen ve destekler için Rektör Prof. Dr. Alkan’a teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan da güzel bir vesile ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek öğrenci kulüplerimizin böylesi insanlık için önemli faaliyetlerde başarı ile yer almasının gurur verici olduğunu belirtti.

Kanın sadece insandan üretilen bir madde olduğunu ifade ederek kan bağışının bir gönüllülük faaliyetinin ötesinde insan hayatı ve toplum açısından önemine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Alkan, bu önemli durum karşısında Üniversitemizin üzerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduğunu belirterek bu sürece katkı sağlayan tüm mensuplarımıza, kurtarılan hayatlar adına, insanlara verilen ümitler adına teşekkür etti.

Açılış konuşmaları sonrasında toplam kan bağışı sayısı 10 ve üzerinde olan mensuplarımızın madalyalarının verildiği etkinlik, Kızılay Marşının okunması ile sonlandı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube