Yayınlanma Tarihi: 10 Mayıs 2015 Pazar

HÜBTUAM Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM) açılış töreni T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık’ın teşrifleriyle 07 Mayıs 2015 Perşembe günü gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın açılış konuşmaları ve sonrasında Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı’nın, Çorum Milletvekili Salim Uslu’nun ve T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın konuşmaları ile devam etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, günümüzde ülkelerin gelişmişliğinin teknoloji ile ölçüldüğünü ifade ederek teknolojiyi geliştirmenin, Ar-Ge yapmanın, inovasyon yapmanın zorunluluğuna dikkat çekti.

Üniversite-sanayi iş birliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak Ar-Ge’nin, inovasyonun bir kültür olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Alkan, “Hitit Üniversitesi olarak üniversite sanayi iş birliğini bir adım daha öteye götürerek üniversite sektör işbirliğini çok önemsiyoruz” dedi.

Teknoloji, üniversite, sanayi ve kalkınma arasındaki bağlantılara dikkat çekerek HÜBTUAM’da yapılacak çalışmalara ilişkin bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Alkan, Merkezimizin güzel çalışmalara, güzel hizmetlere vesile olmasını dileyerek Üniversitemizin gelişim sürecine katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkür etti.

Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı, Hitit Üniversitesi'nin Çorum'un markalaşmasının yanı sıra kendisinin de dünya markası olma yolunda başarıyla ilerlediğini ifade etti. Bağcı, "Çorum yüksek teknolojili üretime geçmek konusunda, sanayicimiz de akademisyenlerimiz de iddialıdır ve bu yolda üstün başarılara imza atılacağına yürekten inanıyorum." dedi.

Çorum Milletvekili Salim Uslu, koşmaktan geri durmayacaklarını ve terlemeye razı olduklarını belirttiği konuşmasında, her zaman üniversitenin emrinde olmaya devam edeceklerini söyledi. Rektör Prof. Dr. Alkan'ın kendisine ABD'nin 100 yıllık üniversitelerini hedef almasının takdire şayan olduğuna vurgu yaparak, "Enerjimizi birbirimize karşı değil, ülkemizi ve ilimizi kalkındırmak için kullanmalıyız." diye konuştu.

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da tüm katılımcıları selamlayarak ülkemiz için, geleceğimiz için anlamlı bir açılış töreni vesilesi ile Üniversitemizde olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek sözlerine başladı.

Ülkelerin en önemli zenginliklerinin nitelikli insan gücü olduğunu belirterek ülkemizin de insanını daha da nitelikli hale getirme noktasında her türlü gayreti gösterdiğini ifade eden Bakan Işık, hükümet olarak en temel önceliklerinin eğitim olduğuna dikkat çekerek 2012 yılından günümüze eğitimin bütçesel olarak birinci sırada yer aldığını açıkladı.

Nitelikli insan yetiştirme noktasında Türkiye’de çığır açmak ve üniversitelerin şehirlerinin kalkınmasına katkı sunmasını çok önemsediklerini belirten Bakan Işık, Çorum'un sanayisinin ve özellikle Rektör Prof. Dr. Alkan’ın göreve gelmesi ile birlikte de üniversitesinin ciddi bir atılım yaşadığını belirtti.

“Üniversitemiz gerek yapılaşmada, gerek öğrenci sayısındaki artışla ve bu ikisinden daha da önemlisi üniversitenin şehirle bütünleşmesi ile Hitit üniversitesi Türkiye'nin gözde üniversitelerinden birisi haline gelecek” diyen Bakan Işık, Üniversitemizin şehirle bütünleşen bir yapıda olmasından övgüyle bahsederek uzun yıllar boyunca üniversitelerin şehirlerle arasına bariyerler inşa ettiğine dikkat çekti.

Sanayi, üniversite ve şehir iş birliğini çok daha yukarı taşımaya odaklanmamız gerekliğine dikkat çekerek Çorum'un orta yüksek ve yüksek teknoloji ürün gamına geçmesi gerektiğini ve noktada da Çorum'un yanında olduklarını ifade eden Bakan Işık, Çorum’dan teknolojiye odaklanarak katma değeri daha yüksek nitelikli ürünlere yönelmesini isteyerek açılışı yapılan Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin bu noktada önemli bir rol oynayacağını kaydetti.

Üniversitemizin bölgeyle iş birliği içerisinde sanayinin ihtiyaç duyduğu, şehrin ihtiyaç duyduğu araştırmaları yapacağını ve Bakanlık olarak ta Üniversitemize desteğe devam edeceklerini ifade eden Bakan Işık, üniversite öğrencilerinin girişimci olmaları noktasında üniversitelerden özel bir gayret beklediklerini de sözlerine ekledi.

Rektör Prof. Dr. Alkan’ın, şehirle bütünleşen, alanına hakim, üniversitesinde sevilen, başarılı biri olduğunu belirterek Rektörümüzü tebrik eden Bakan Işık, Üniversitemizde yakalanan bu sinerjinin Çorum’a çok büyük katkılar sağlayacağına inandığını ifade ederek Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (HÜBTUAM) hayırlı olmasını diledi.

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık’ın konuşmaları sonrasında Bakan Işık ve beraberindeki katılımcılar tarafından HÜBTUAM'ın açılış kurdelesi dualar beraberinde, hayırlı olsun dilekleriyle kesildi. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube