Yayınlanma Tarihi: 27 Nisan 2015 Pazartesi

Üniversitemiz Ev Sahipliğinde “III. Uluslararası Aktif Öğrenciler Kongresi” Gerçekleştirildi

Üniversitemiz ev sahipliğinde İtalya, Bulgaristan, Romanya, Macaristan başta olmak üzere yurt içinden ve yurt dışından toplam 3.179 başvurunun yapıldığı III. Uluslararası Aktif Öğrenciler Kongresi gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongre, Aktif Yaşam Kulübü Başkanı Ahmet Recep Ceylan, Gönüllü Genç Girişimciler Derneği Başkanı Semih Kızıldağ, Aktif Yaşam Kulüp Danışmanı Doç. Dr. Cemil Hakyemez ve Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın konuşmaları ile devam etti.

Aktif Yaşam Kulübü Başkanı Ahmet Recep Ceylan ve Gönüllü Genç Girişimciler Derneği Başkanı Semih Kızıldağ, desteklerini esirgemeyen Rektör Prof. Dr. Alkan’a, göstermiş olduğu yakınlıktan dolay Doç. Dr. Hakyemez’e ve ekip arkadaşlarına teşekkür ederek eğlenceli bir etkinlik olmasını dilediler.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Ulusal Aktif Öğrenciler Kongresi”ne hepiniz hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan Aktif Yaşam Kulübü Danışmanı Doç. Dr. Cemil Hakyemez de Aktif Yaşam Kulübü’nün gerçekleştirdiği çalışmalara ilişkin bilgi paylaşımında bulunarak Ulusal Aktif Öğrenciler kongresinin bu sene uluslararası boyutta gerçekleştirildiğini belirtti. Rektör Prof. Dr. Alkan’ın önerileri ve teşvikiyle kongrelerinin uluslararası boyut kazandığına dikkat çeken Doç. Dr. Hakyemez, desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Alkan’a teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan da “Böylesi güzel etkinlikte sizlerle bir arada olmak benim için mutluluk kaynağı” diyerek öğrencilerimizin alanlarında en iyi şekilde yetişmeleri için güçleri yettiği oranda gayret sarf ettiklerini ifade etti.

“Öğrencilerimize çok yakından ve gönülden destek veriyoruz” ifadeleri ile sözlerine devam eden Rektör Prof. Dr. Alkan, öğrencilerimizin kalite güvence sistemleri, akreditasyon sistemleri, Mevlana, Erasmus gibi uluslararası programlardan yararlanmalarını ve özellikle yurt dışı da dahil olmak üzere bildiri sunmaları amacıyla pek çok alanda desteklediklerini belirtti.

Dünyada en önemli şeyin yetişmiş insan gücü olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Alkan, sözlerine “Bu hususa kalpten inanarak öğrencilerimizi gücümüz yettiğince en iyi şekilde yetiştirmeye gayret ediyoruz” dedi.

Öğrencilerimizin eğitsel faaliyetleri beraberinde sosyalleşmelerine de büyük önem verdiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, bu bilinçten hareketle düzenli ve sistematik bir yapı içerisinde konulara yaklaşan öğrenci kulüplerimize gerekli katkının en üst seviyede sağlandığını açıkladı.

Öğrenci kulüplerinin öğrencilerimize birlikte çalışma, ortak bir hedefe yönelme ve problem çözme becerilerini eş zamanlı olarak geliştirildiğine inandığını ve bu mantıktan hareketle de güçleri yettiği oranda kulüplerimize destek sağlandığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, öğrencilerimizden yaşadığı toplumla iç içe olmalarını ve toplumsal problemlerde çözümün bir parçası olmalarını istedi.

Dünyanın globalleştiğine dikkat çekerek “Sınırları her geçen gün yok olan bu dünyanın gereksinimlerini yerine getirmeliyiz” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan, III. Uluslararası Aktif Öğrenciler Kongresi’nde kurulacak iyi diyalogların farklı alanlarda işbirliklerinin yapılmasına ve güzel çıktıların alınmasına vesile olması dileklerini ileterek etkinliğin gerçekleştirilmesine katkı sağlayanlara teşekkür etti ve tüm katılımcılara başarılar diledi.

Kongrenin ilk oturumu Rektör Prof. Dr. Alkan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Birinci oturumda Ezgi Koç “Kadına Şiddet”, Serdar Karanfil “Psikolojik Taciz / Mobbing” ve Ali Korkmaz “Din ve Felsefe” konularındaki bildirilerini sundular. 

Üç gün süren Kongrenin ilk iki gününde 9 ayrı oturumda Türkiye ve dünya ile ilgili konular hakkında bildiriler sunulurken, üçüncü günde ise katılımcılara yönelik sosyal ve kültürel etkinlik kapsamında gezi programları düzenlendi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube