Yayınlanma Tarihi: 27 Nisan 2015 Pazartesi

Bilim ve Teknoloji Günleri (OKÜP Tech) Düzenlendi

Üniversitemiz ev sahipliğinde Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Fuar Merkezi’nde Orta Karadeniz Üniversiteleri Platformu’na (OKÜP) üye üniversitelerin katılımıyla “Bilim ve Teknoloji Günleri (OKÜP-Tech)” isimli etkinlik düzenlendi.

İlimiz bürokratları ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşu başkanları ve temsilcileri, sanayici ve iş adamları, Üniversitemiz akademisyenleri, idari personeli ve öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen Bilim ve Teknoloji Günleri’ne Üniversitemiz, Amasya, Ondokuz Mayıs, Gaziosmanpaşa, Ordu, Giresun ve Sinop Üniversiteleri katıldı.

OKÜP kapsamındaki üniversitelerin ürettikleri ve geliştirdikleri bilim ve teknoloji içerikli projeleri sergileme olanağı sağlamak, üniversitelerde faaliyet gösteren bilim ve teknoloji içerikli öğrenci kulüplerini bir araya getirerek güçlü bir sinerji oluşturmak ve öğrenci kulüpleri arasında iş birliği ve ortak projeler yapılmasına olanak sağlamak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler tarafından geliştirilen, engelliler için hayatı kolaylaştıracak araç ve ekipmanlar, robot teknolojileri, akıllı ev sistemleri ve yazılım teknolojileri alanında ürünler sergilendi.

Bilim ve Teknoloji Günleri’nin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Artık üniversitelerin emek yoğundan bilgi yoğun çalışmaya geçmesi gerekiyor. Bizler teknolojiyi sürekli satın alan değil, bunları satan bir üniversite modeline dönüşmek zorundayız. Bu noktada üniversite-sanayi iş birliğinin güçlü bir şekilde kurulması gerçekten çok büyük bir önem arz ediyor. Üniversite-sanayi iş birliğini bir an önce hayata geçirmemiz gerekli” diye konuşarak “3. Kuşak Üniversite” olarak adlandırılan üniversite modeline geçilmesinin gerekliliğine vurgu yaptı.

“Aktif olarak yedi üyesi bulunan, 2 yıl önce kurulmasına rağmen çok hızlı yol kat eden Orta Karadeniz Üniversiteleri Platformu (OKÜP) olarak bir araya geldik. Şu anda içinde bulunduğumuz konsorsiyum gerçekten çok büyük çalışmaları yapar hale geldi. Bundan sonrasında da hep birlikte yeni projeleri hayata geçireceğiz” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, artık her şehirde bir üniversite olduğunu ve üniversite-sanayi iş birliğini kurmanın da maddi ve manevi olarak zor bir süreç olduğunu belirtti. Rektör Prof. Dr. Alkan, “Üniversite-sanayi iş birliği bir kültür, bir anlayış ve bunun herkes tarafından içselleştirilmesi şartıyla hayat bulabilecek bir oluşum. Bu tür etkinliklerle anılmaktan dolayı çok mutluyuz. Bundan sonrasında Üniversitemiz ve OKÜP üniversiteleri bu bakış açısıyla yoluna devam edecek” diye konuştu.

Üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde Üniversitemizin başta ÇTSO olmak üzere tüm paydaşlarıyla güzel bir sinerji oluşturduğunu ve başarılı çalışmalara imza attıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, “Eğer doğru konuşlandırılırsa üniversitelerin yapamayacağı hiçbir şey yok. Bizler de ülkemize en değerli katkıları üniversitelerimizle gerçekleştireceğiz. Güzel bir etkinlik olacağına inanıyorum. İnşallah devamı da gelecektir” diyerek Bilim ve Teknoloji Günleri’nin düzenlenmesinde emeği geçen ve projeleriyle katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal da “Öncelikle üniversitelerimizin böyle bir platformu bir araya getirdiği için kendilerini kutluyorum. Bugün inşallah teknolojik anlamda çok değerli projeler göreceğiz. Bizim açımızdan bu işin önemli iki ayağı var. Birincisi, iş dünyasının artık teknolojiye yönelmesi gerekliliği. İkinci önemli ayak ise üniversite-sanayi iş birliği. Çorum, sanayi anlamında 1960’lı yıllarda atılım yapan ve başta makina sektörü olmak üzere ciddi anlamda bir yerlere gelen bir il. Teknolojik ürünlerde de bu başarıyı gösterebileceğimize ve bu alt yapıya sahip olduğumuza inanıyorum. Bu çerçevede ÇTSO, Hitit Üniversitesi ile aynı frekansı yakaladı. ÇTSO olarak Hitit Üniversitesi bütçemiz var. Yapılacak olan etkinliklere ne kadar ölçüde destek verebileceğimizi paylar hale geldik ve yaptığımız hemen hemen her etkinliğimizin çıktısında artı bir şeyler alabildik” diye konuşarak etkinliğin düzenlenmesinde Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

24-26 Nisan 2015 tarihlerinde 7 üniversiteden toplam 30 projenin sergilendiği Bilim ve Teknoloji Günleri; konferanslar, teknik geziler ve Boğazkale ile Yazılı Kaya Ören Yerleri gezilerinin ardından sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube