Yayınlanma Tarihi: 22 Nisan 2015 Çarşamba

Rektörümüz “Üniversite ve Kent” Konulu Konferans Verdi

Toplumun gelişmesinde çok önemli bir role sahip olan STK’ların öneminin bilincinden hareketle,  Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan tarafından  Gül-Der’de (Gül Gençlik, Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği) “Üniversite ve Kent” konulu konferans verildi.

Rektör Prof. Dr. Alkan’ın 4 yıl gibi kısa bir süre içerisinde Üniversitemizde çok başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğine dikkat çeken Gül-Der Başkanı Yakut Bozdoğan, şehrimize sağladığı kazanımlardan dolayı Rektör Prof. Dr. Alkan’a teşekkür etti. İslam’a hizmet etme çabasında olan Gül-Der’in de  tevhit ve adaleti kaim kılmak amacıyla çalışmalar yaptığını belirten  Bozdoğan, Rektör Prof. Dr. Alkan’ın STK’larla yapmış olduğu işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek başarılar diledi.

Görevde bulunduğu süre içerisinde Üniversitemizde gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin genel değerlendirmelerde bulunarak gelecekte hedeflenen ve girişimde bulunulan projeler hakkında da bilgi paylaşımında bulunan Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin şehrin tüm dinamikleriyle kurduğu iletişim beraberinde şehirle bütünleştiğine dikkat çekerek birlikte oluşturulan bu sinerji sonrasında Üniversitemizin, nitel ve nicel olarak her geçen gün büyüdüğünü ve bu büyümenin bu birliktelikle birlikte daha da artarak devam edeceğini söyledi.

Üniversitemizin mazeret üretmeksizin, doğru olduğuna inandığı yolda, evrensel ölçüleri göz önünde tutarak bulunduğu topluma her anlamda fayda sağlamayı amaçladığını ifade ederek “Hiçbir mazeret başarının yerini alamaz” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan, toplumun en önemli kurumlarından olan üniversiteye, şehrin her anlamda kalkınmasında büyük görevler düştüğünü ifade etti.

Üniversitemizin de bu bilinçten hareketle toplum yararına çalışmalarda bulunan STK’ları, en önemli paydaşlarından biri olarak gördüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin toplumun tarafından sahiplenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Üniversitemizin yapmakta olduğu gayretli çalışmalarla ve almış olduğu desteklerle daha da güçlü bir şekilde bulunduğu coğrafyaya fayda sağlamakta olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, başarıların tesadüfü olmadığına dikkat çekerek “Allah (CC) çalışan her kese hakkı oranında veriyor” dedi.

Büyük global düşünmenin önemine dikkat çekerek tarihimizde bunu başaran medreseler ve ilim insanları olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, “İlimin üretildiği dil bilim dili oluyor. İlim Çin’de de olsa gidiniz alınız kültüründen gelen bizler, üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeliyiz” diyerek sözlerine Ali Kuşçu, Farabi, Gazali, İbn-i Haldun, İbn-i Sina gibi ilim insanlarımızdan örneklemede bulunarak devam etti.

“Yeni Türkiye’’nin de çalışan, gayret eden, fedakârlık eden özetle içinde bulunduğu toplumla hem hal olan bir üniversite arzu ettiğini ve Üniversitemizin de bu bilinçten hareketle içinde bulunduğu topluma en üst faydayı sağlama gayretinde olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitelerimizin kapılarının tüm paydaşlarımıza sonuna kadar açık olduğunu bildirerek katılımları nedeniyle STK temsilcilerine teşekkür etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube