Yayınlanma Tarihi: 02 Nisan 2015 Perşembe

Rektörümüz Osmancık Ömer Derindere Fen Lisesi Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Osmancık Ömer Derindere Fen Lisesi’nde düzenlenen söyleşi programına katılarak öğrencilerle bir araya geldi.

“Sizlerle gücüm yettiği kadar her fırsatta bir araya gelmeyi ve sizlerle samimi düşüncelerimi paylaşmayı her zaman çok önemsiyorum” diyerek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, zamanın hızlı geçtiğine dikkat çekerek, her alanda yapılacak bir şeyler olduğunu ve bu bağlamda zamanı olabildiğince dolu dolu geçirmeleri yönünde öğrencilere önerilerde bulundu.

“Önemli olan ne iş yaptığınız değil, sevdiğiniz işi yapmaktır. Sevdiğiniz işi yaptığınızda ve amacınız belli olduğu zaman yorulmuyorsunuz” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan, teknoloji dünyasında yaşanan gelişmelerin beraberinde her türlü imkanın var olduğunu ifade ederek “TÜBİTAK başta olmak üzere kamunun pek çok desteği var. Öncelikle mesleğinizi, ne iş yapmak istediğinizi seçmelisiniz ve sevdiğiniz bir meslek olmalı. Hayatınızda bazı şeyler var ve değiştirmek mümkün olmayabilir. Meslekte bunlardan birisi. Sevdiğiniz işi yaptığınız zaman insanlığa daha çok fayda sağlarsınız” dedi ve tüm dünyanın en büyük eksiğinin ve önem verdiği konunun yetişmiş eleman olduğunun altını çizdi.

Teknolojinin gelişmesiyle fiziksel sınırların her geçen gün daha da ortadan kalktığına dikkat çekerek çalışmalarımızı dünya ölçeğinde yapmamızın önemini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Alkan, “Sıradan mı yoksa insanlık hayatına yön veren bireyler mi olmak istersiniz? İnsanların en hayırlısı olan insanlığa faydası olandır. Önemli olan insanların hayatını bir şekilde geçirmesi değil, ne yaptığınız ve ne bıraktığınız önemli. Unutmayın, hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz” diyerek dünyada yaşanan gelişmelerle birlikte bir değişimin yaşandığını ve tüm dünyayı kapsayan popüler mesleklerin seçilmesi gerektiğini vurguladı.

 “Hayat bir şekilde geçiyor ancak bu memleketin bize ihtiyacı var. Sizlere verilen imkanlarla ve çok çalışarak insanlara ülkemize daha çok yararlı olabilirsiniz” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemiz hakkında bilgiler vererek program sonunda öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube