Yayınlanma Tarihi: 08 Mart 2015 Pazar

Karataş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Rektörümüzü Ziyaret Etti

Karataş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Erol Karadaş Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret etti.

Erol Karadaş, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın göreve gelmesiyle birlikte Üniversitemizin büyük bir ivme ile büyüdüğünü, bu büyümenin ilimize büyük katkılar sağladığını söyleyerek çalışmalarından dolayı Rektör Prof. Dr. Alkan ve tüm çalışanlara teşekkür ettiğini söyledi.

Karadaş, üç büyük araç firması distribütörlüğünün kendi bünyelerinde bulunduğunu ve bu firmalarda özellikle otomotiv ve motor bölümleri başta olmak üzere Üniversitemizdeki ilgili birçok bölümdeki öğrencilerimizin “işbaşı eğitim” konseptiyle çalışmalar yaptırabileceklerini söyledi. Böylelikle daha öğrenci iken pratik hayatta irtibatlarını sağlamak ve mezun olmadan iş hayatına hazırlanacaklarını belirtti. Bu çerçevede öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimizin bulunduğu ilgili birimlerle ortak çalışmak ve öğrencilere staj konusunda yardımcı olmak istediklerini söyleyerek Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’ın sık sık dile getirdiği “istihdam odaklı” eğitim anlayışına uygun destek sağlayacaklarını ifade etti.

“Günümüz dünyasında sadece öğrenci yetiştiren üniversite modelinin yerini sahip olduğu bilgi birikimini içinde bulunduğu topluma aktaran yeni bir modele yerini bıraktı. Bu üniversite anlayışına 3. Kuşak Üniversite adı veriliyor” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitelerimizdeki bilginin uygun ara yüzlerle içinde bulunmuş olduğu topluma aktarılması adına başta meslek yüksekokulları olmak üzere Üniversitemizin diğer eğitim birimleriyle iş dünyasını bir araya getirmek istediklerini belirterek üniversite-sanayi iş birliğinin illerin gelişiminde çok büyük rol oynadığını ve dünyanın en gelişmiş ülkesi olan ABD’de üniversite-sanayi iş birliğinin 1860’lı yıllarda atıldığını ifade etti.

Çorum’da da üniversite-sanayi iş birliğini geliştirmek istediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, Karataş Otomotiv’in yaptığı işbirliği teklifinin çok önemli ve üniversitemiz için çok büyük anlam ifade ettiğini söyleyerek Üniversitemize vermiş olduğu desteklerden dolayı Karataş Otomotiv ve iş dünyasına teşekkür etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube