Yayınlanma Tarihi: 04 Mart 2015 Çarşamba

“Çorum İçin Bir Projem Var” Projesinde İmzalar Atıldı

Üniversitemiz ile Çorum Belediye Başkanlığı arasında “Çorum İçin Bir Projem Var” projesinde kabul edilen projelere ilişkin sözleşme imza töreni gerçekleştirildi. Proje kapsamında Kültür-Turizm, Çevre Koruma, Sosyal Hizmet ve Ulaşım-Taşıma ana başlıklarında toplamda 4 projeye destek verilirken, sözleşmeler Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile proje sahipleri öğretim elemanlarımız tarafından imzalandı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 2014 Ağustos ayı içerisinde Üniversitemiz ile Çorum Belediye Başkanlığı arasında imzalanan protokolün ardından ilk çağrıların yapıldığını ve bunların neticesinde Üniversitemiz öğretim elemanları tarafından sunulan toplam 19 çalışmanın oluşturulan seçici kurulda değerlendirilerek başlangıç olarak 4 tanesinin kabul edildiğini ifade etti.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, proje kapsamında kabul edilen 4 çalışmanın Kültür-Turizm başlığı altında “Çorum’da Edebiyat, Edebiyatta Çorum”, Sosyal Hizmet alanında Çorum’un Engelli Haritasını Çıkarma”, Çevre Koruma alanında “Taş Ocaklarında Çevreyi Rahatsız Etmeden, Çevreye Duyarlı Patlatma Nasıl Yapılabilir?” ve Ulaşım-Taşıma alanında ise “Servis ve Ticari Araçların Takibi İçin Yazılım” projeleri olduğunu ve 49 Bin TL nakdi destek yapılacağını belirterek “Bu bir SODES veye KOSGEB desteği gibi belli bir parayla yapılacak ve sonlandırılacak bir proje çalışması değildir. Biz burada hocalarımızın motivasyonunu artırmaya, bir çalışmayı olgunlaştırmaya yönelik olarak adeta emeğe destek veriyoruz” dedi.

Projelerin tamamlanma süresinin 6-12 ay olarak belirlendiğini ve bu çağrıların bir defaya mahsus olmadığını ifade eden Külcü, “Üniversitemiz var olduğu ve Belediyemiz mevcut anlayışını muhafaza ettiği sürece düzenli aralıklarla proje çağrılarımız devam edecek. Çorum’da Belediyeciliği ve yaşamı Üniversitemizin desteğiyle daha yüksek bir standarda nasıl çıkarabiliriz? Sürekli bunun arayışı içerisinde olacağız” dedi.

“Siz doğru işlerle uğraştığınız zaman, yanlış işlerle uğraşmaya vaktiniz kalmaz” diyen Başkan Külcü, Üniversitemizin Rektörümüzle birlikte yakalamış olduğu ivmeyle hızla geliştiğini ve şehirle kucaklaşan bir üniversite haline geldiğini ifade ederek “Hitit Üniversitesi Çorum’un Üniversitesi. Üniversitemizin marka değerini yükseltmek herkesin görevi ve bu işi kendi işimiz olarak görüyoruz, üniversiteyi de bu anlamda sahipleniyoruz” dedi ve yapılan başarılı çalışmalardan dolayı Rektörümüze ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

“Yaptığımız her faaliyetten çok yakından haberdar ve birlikte çok sayıda ortak çalışmalar yaptığımız için Üniversitemizi çok yakından takip eden bir Başkanımız var” diyerek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Dünyada her şey değişiyor, değişmeyen hiçbir şey kalmadı. Bu değişimin içerisinde üniversitelerin aslında önde gitmesi gerekirken kimi durumda bazen yerinde saydıkları veya geri kaldıkları durumlarda olmuştur. Ama şükürler olsun ki verilen desteklerin beraberinde eksikliklerimizi çok hızlı tamamlama fırsatına sahip olduk” dedi.

“Dünyada üniversiteler artık sadece eğitim veren kurumlar olmanın ötesine çıktı ve bunun sonucunda da bilgiyi üreten üniversiteye ek olarak bu bilginin bir kısmının ticarileşmesi bir kısmının da katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesi artık zorunlu oldu. Bugün dünyanın temel ekonomik aktörlerinin olduğu yerler ABD’deki silikon vadisi, şu an dünyaya yön veren firmaların üssü konumuna gelmiştir ve bulunduğu topluma destek veriyor. Bu üniversite anlayışına 3. Kuşak Üniversite adı veriliyor. Sadece öğrenci yetiştiren üniversite modeli artık sahip olduğu bilgi birikimini içinde bulunduğu topluma aktaran bir modele yerini bıraktı” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizdeki bilginin uygun şekillerde, uygun ara yüzlerle içinde bulunmuş olduğu topluma paylaşılması adına Çorum Belediyesi ile Üniversitemiz işbirliğinde “Çorum İçin Bir Projem Var” projesinin gerçekleştirildiğini ve bunun Türkiye’deki 2. uygulama olduğunu vurguladı.

Üniversite-sanayi, üniversite-sektör işbirliğinin çok önemli kavramlar olduğunu ve bunların bir ara yüzlerle yapılması gerektiğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Alkan,  Üniversitemizde SAN-TEZ projelerinin gerçekleştirilmeye başlandığını ve bunun üniversite-sanayi işbirliği adına çok önemli bir gösterge olduğunu belirtti.

Üniversitemizde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “İşimiz neyse onu yapmaya çalıştık ve Başkanımızın da destekleriyle Kuzey Kampüsümüzde inşaatlarımız hızla devam ediyor. Ulusal ve uluslararası ölçekte birçok etkinlik düzenledik ve programlarımıza her geçen gün bir yenisini ekleyerek devam ediyoruz” diyerek Üniversitemiz ile şehrin entegre olduğunu ve Hitit Üniversitesi’nin varlığının bilinir hale geldiğini vurguladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ederek bu ve benzeri ortak çalışmaların artarak devam etmesi temennisinde bulundu.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube