Yayınlanma Tarihi: 04 Mart 2015 Çarşamba

Aktif Yaşam Kulübü Öğrencilerinden Rektörümüze Ziyaret

Üniversitemiz ev sahipliğinde 24-26 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan “Uluslararası  Öğrenci Kongresi” ile ilgili görüşmelerde bulunmak üzere Aktif Yaşam Kulübü öğrencileri, Kulüp Danışmanı Doç. Dr. Cemil Hakyemez ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.

Kulüp faaliyetlerine ilişkin genel bilgi paylaşımında bulunan Doç. Dr. Cemil Hakyemez, geçmiş yıllarda ulusal alanda ortalama 50 üniversiteden öğrenin katılımı ile gerçekleştirilen kongrenin bu sene uluslararası düzeyde farklı ülkelerin katılımı ile daha da zengin bir şekilde gerçekleştirileceğini belirtti.

“Uluslararası  Öğrenci Kongresi”nin yurt içi ve yurt dışı üniversitelere davetiyelerinin gönderilmekte olduğunu ifade ederek kongre ile ilgili sunum taleplerinin 10 Mart 2015 tarihine kadar kabul edileceğine dikkat çeken Doç. Dr. Hakyemez, “Aktif Yaşam Kulübünün 2 tane uluslararası  öğrenci festivali ve 2 tane de ulusal öğrenci kongresi düzenleyerek şuana kadar kazanmış olduğu deneyimi bu kongreye de yansıtarak öğrenci kulüp çalışmalarını aşan önemli bir organizasyonu gerçekleştirmiş olacaktır. Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın daha önceki etkinliklerimizde olduğu gibi bu kongremizde de maddi ve manevi anlamda her zaman yanımızda olduğu için heyecan ve şevkle çalışmalarımıza devam etmekteyiz” diyerek kendilerine her zaman destek veren Rektör Prof. Dr. Alkan'a teşekkür etti.

Üniversitemizin öğrencilerinin her zaman yanında olduğunu belirterek öğrencilerimizin her anlamda başarılı olmaları için gayret ettiklerini açıklayan Rektör Prof. Dr. Alkan, her konuda ve herkese verilen maddi ve manevi desteklerin öğrenci kulüplerine de yapıldığını, son zamanlarda sadece akademisyenlerimizin değil, öğrencilerimizin de bu destekler sonucunda ulusal ve uluslararası pek çok başarıya imza attıklarını görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. 

Dünyada tek başınıza yerel olarak çalışmanın hiç kimse için yeterli olmadığını ve bu durumun eğitim kurumları için de geçerli olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Alkan,  “Teknolojinin gelişmesiyle fiziksel sınırların her geçen gün daha da ortadan kalktığı günümüz dünyasında eğer bizlerde büyük olmak istiyorsak çalışmalarımızı dünya ölçeğinde yapmalıyız” dedi. Çok yoğun bir şekilde uluslararası alanda eğitimimizi taşımak ve bu alanda faaliyetler yapmak zorunda olduğumuza dikkat çekerek sözlerine devam eden Rektör Prof. Dr. Alkan, bilimin evrenselliğine ve uluslararası etkileşimin önemine inanan Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenecek olan “Uluslararası  Öğrenci Kongresi”nin de tüm paydaşlarımızın sağlayacağı desteklerle başarı ile gerçekleştirileceğine inandığını açıkladı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube