Yayınlanma Tarihi: 03 Mart 2015 Salı

Oğuzlar Belediye Başkanı Rektörümüzü Ziyaret Etti

Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret ederek, Oğuzlar İlçesinde tahsis edilen arazi üzerine yapılacak olan Su Ürünleri ve Su Sporları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ilgili görüşmelerde bulundu.

Obruk Barajı’nın Oğuzlar ilçe sınırları içerisinde yer alan ve Üniversitemize tahsisi yapılan arazi üzerinde yapılacak olan Hitit Üniversitesi Su Ürünleri ve Su Sporları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin yer alacak olmasından dolayı ilçe olarak memnuniyeti dile getiren Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, Merkezin faaliyetlerine başlaması için gerekli olan her türlü desteği Oğuzlar Belediyesi olarak vermeye hazır olduklarını belirtti. Üniversite olarak yapılan çalışmaların sadece il merkezine değil, ilçelerimize de büyük katkı sağladığını ifade eden Başkan Ateş, gerçekleştirilen başarılı çalışmalardan dolayı Rektör Prof.Dr. Reha Metin Alkan’a ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Su Ürünleri ve Su Sporları Uygulama ve Araştırma Merkezimizin yer alacağı Obruk Barajı kenarında T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığına ait yaklaşık 35,000 m2’lik arazinin tahsis işlemlerinin ve proje ihalesinin tamamlandığını ifade eden Rektörümüz Prof.Dr. Alkan, yakın zaman içerisinde faaliyete geçirilmesi planlanan Merkezimizin çalışmalarına hızla devam edildiğini ve bu doğrultuda somut adımlar atıldığını belirtti.

Merkezimiz bünyesinde gerçekleştirilecek ulusal/uluslararası su sporları başta olmak üzere, tüm baraj alanında su ürünleri ile ilgili de bilimsel çalışmalarla İlimize ve Üniversitemizin ilgili eğitim birimlerine büyük katkılar sağlayacağını ifade eden Rektör Prof.Dr. Alkan, Üniversitemizin sadece Çorum merkezde değil, ilçelerimizdeki kurumlarımızla da yakın bir diyalog halinde olduğunu, yapılan işbirlikleri ve tüm paydaşlarından aldığı desteklerle Üniversitemizin her geçen gün hızla büyüyerek yoluna daha güçlü adımlarla devam ettiğini açıkladı. Prof.Dr. Alkan, “Üniversitemizin Kampüs inşaatlarının artık başladığını, bir yandan bu çalışmaları tamamlamaya çalışırken, diğer yandan da ilçelerimizde de çalışmalar yapmaya çalışıyoruz. T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan tahsis edilen bu arazi üzerine tesis edilecek yapılarla her geçen gün güçlenen Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulumuzun (BESYO) su sporları ile ilgili eğitimleri, uygulamalı olarak verecekleri bir uygulama alanımıza kavuşmakla birlikte, başta balıkçılık olmak üzere büyük bir su ürünleri potansiyeline sahip Obruk Barajı’nda bilimsel olarak bu konuda da çalışmaların yapılmasını amaçlıyoruz. Bu merkezimiz, bunlara ek olarak Üniversitemiz mensup ve mezunları ile konuklarımıza sosyal bir mekan olarak da hizmet verecektir.” dedi.

BESYO Müdürü Doç.Dr. Faruk Yamaner ile Genel Sekreter Erdal Kanık’ın da bulunduğu ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin toplumla iç içe bir çalışma anlayışıyla hareket ettiğini ve bulunduğu coğrafyaya ile topluma her anlamda katkı sağlama gayretinde olduğunu ifade ederek ziyaretinden dolayı Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş’e teşekkür etti.  


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube