Yayınlanma Tarihi: 03 Mart 2015 Salı

Kazakistan’ın İki Farklı Şehrinde Üniversitemiz Tanıtıldı

Eğitim-öğretim faaliyetlerinin sadece yerel düzeyde değil, uluslararası arenada da ele alınması gerekliliğinin bilincinden hareketle Üniversitemizde yapılan yoğun çalışmalar kapsamında, pek çok ülke ile eğitim-öğretim anlaşmaları imzalanmış ve bunların sonucunda da pek çok faaliyetler yapılmaya başlanmıştır.

Bu işbirlikleri, yükseköğretim kurumları arasında karşılıklı bilgi ve tecrübe aktarımının, sosyal ve kültürel etkileşimin de en önemli araçlarından birisi olarak karşımıza çıkmakta olup eğitimin uluslararasılaşması çalışmalarının en önemli bileşenlerinden birisi olan öğrenci değişimi kapsamında da Üniversitemize gelen uluslararası öğrenci sayısı her geçen gün artmaktadır.

Üniversitemizin tercih edilirliğinin daha da artması için “Marka Şehir, Dünya Üniversitesi” sloganıyla eğitimde uluslararasılaşmaya büyük önem veren Üniversitemiz, Kazakistan’ın başkenti Astana ve Almatı şehirlerinde düzenlenen Uluslararası Eğitim Fuarı’nda öğrencilerle buluştu. Gerçekleştirilen eğitim fuarına  Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Evkuran, Uluslararası İlişkiler Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Gökçe Merey ve Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü İsmail Eker katıldı.

Ulusal ve uluslararası çerçevede tanıtım etkinliklerine büyük önem veren Üniversitemiz, farklı ülkelerinden gelen üniversitelerinin yanı sıra ülkemizden ve Kazakistan’dan da üniversitelerin katıldığı Uluslararası Eğitim Fuarı’nda, öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Fuarda Üniversitemiz standını Ekonomi Bakan Yardımcımız Adnan Yıldırım da ziyaret ederek Üniversitemizin etkinliğe katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dünya standartlarında eğitim kalitesine, branşlarına ait teknik donanıma ve çağın gereksinimlerini karşılayacak bilgi birikimine sahip öğrencilerin yetiştirildiği öğrenci odaklı bir kurum olan Üniversitemiz, Kazakistan’ın iki farklı şehrinde gerçekleştirilen etkinlikte de dil, tarih, kültür vb. açısından pek çok ortak yönümüz olan Kazak öğrencilerle bir araya gelerek Üniversitemizin akademik ve sosyal olanakları beraberinde uluslararası değişim programları anlatıldı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube