Yayınlanma Tarihi: 25 Mart 2015 Çarşamba

Rektörümüzden Sosyal Bilimler MYO ve Teknik Bilimler MYO’ya Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, akademik birim ziyaretleri kapsamında Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarıyla bir araya geldi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Menderes Suiçmez, Meslek Yüksekokulumuzun bünyesinde barındırdığı mevcut bölümleriyle ve alanında uzman öğretim elemanlarıyla başarılı çalışmalar yaptığına dikkat çekerek Rektör Prof. Dr. Alkan’a bu zamana kadar yaptığı ve bundan sonra da artarak devam edeceğine inandığı değerli katkılarından dolayı teşekkür etti.

Meslek Yüksekokullarının ülkemizde büyük bir boşluğu doldurduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, ara elemanların sürdürülebilir kalkınmada büyük bir katkı sağladığını belirterek bugün itibariyle Sosyal Bilimler ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak faaliyetlerine hızla devam eden Meslek Yüksekokulumuzun bu anlamda önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin en eski Meslek Yüksekokulları arasında yer alan ve Gelecek yıl 40. Yılını kutlayacağımız Meslek Yüksekokulumuza verilen desteklerin hız kesmeden devam edeceğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Alkan, “Üniversite algısı tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de değişiyor. Artık insanlar üniversitenin çalışmalarını hissetmek istiyor. Örneğin MYO’lardan beklenen sanayici ve sektörle iç içe olması, birlikte oluşturulan sinerji ile katma değeri yüksek çalışmalar yapılması” diyerek üniversitelerin bulundukları şehrin lokomotifi konumunda olmaları gerektiğini belirtti.

Üniversitemizin URAP sıralamasında yükselmeye devam ettiğini ve akademik yayın sayısında artış kaydedildiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP),Yurtdışı Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı, Erasmus ve Mevlana hakkında da bilgiler vererek özellikle yurt dışı imkanından yararlanarak eğitim almayı, ders vermeyi ve yayın yapmayı çok önemsediklerini dile getirdi.

Üniversitemizde yapılan çalışmalara ilişkin genel bilgi paylaşımında bulunan Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin mensuplarının gayretli çalışmaları beraberinde paydaşlarından aldığı desteklerle hızlı bir gelişim gösterdiğini ifade ederek MYO I. Etap, HÜBTUAM ve TEKNOKENT binalarının hizmete girdiğini, Kuzey Kampüsümüzde ise çalışmaların hızla devam ettiğini vurguladı.

“Artık MYO’larımızın inanılmaz bir gücü var. Ön lisans mezunu arkadaşlarımız büyük bir potansiyele sahip. Üniversite olarak sorumluluğumuzun altında olan işlere el atmamız lazım” diyerek sözlerine devam eden Rektör Prof. Dr. Alkan, “Etki alanınız çok yüksek. Pek çok faaliyete gidiyor ve düzenliyorsunuz. Üniversite olarak yapılan her türlü çalışmaya gücümüz yettiği kadar destek vermeye devam edeceğiz” diyerek Üniversitemizde elde edilen başarının devam etmesi dileğiyle tüm öğretim elemanlarına teşekkür etti. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube