Yayınlanma Tarihi: 23 Mart 2015 Pazartesi

Üniversitemiz Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Konferansları Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Yazılı Belgeler Işığında I. Binyıl’da Karkamış” ve “M.Ö. 2.Binyıl’da Anadolu’daki Büyük Uygarlık: Hititler” isimli iki konferans Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Düzenlenen etkinliklere, Üniversitemiz Arkeoloji Bölümü öğretim üyeleri, Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Çorum Müzesi araştırmacıları katılırken öğrencilerimiz ve Çorum halkından da programa ilgi yoğundu.

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Peker, Kargamış’ta 2014 yılı kazı sezonundan ele geçen buluntuları arkeolojik ve filolojik açıdan yorumlayarak Karkamış kazısından ele geçen luvice yazılı stellerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Luvi dilinin halen tam anlamıyla çözümlenemediğine dikakt çekerek gerçekleştirilen kazılarda ele geçen filolojik malzemelerin Luvi dilinin çözümüne de katkı sağlayacağını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Peker, Kargamış Kazılarının, Anadalu tarihi ve arkeolojisi açısından büyük önem arz ettiğini belirtti.

İstanbul Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Belkıs Dinçol da Hitit Uygarlığı hakkında bugüne kadar yapılan çalışmalardan; Hitit Devleti’nin siyasi tarihi, Hitit gelenekleri, Hititler’in devlet anlayışı, Hitit dini, Hititler’de büyü, fal ve kehanet gibi Hitit dünyasına ait konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube