Yayınlanma Tarihi: 15 Mart 2015 Pazar

Rektörümüz Yabancı Uyruklu Öğrencilerimiz İle Bir Araya Geldi

Dünyanın farklı ülkelerinden gelerek Üniversitemizde eğitime başlayan yabancı uyruklu öğrencilerimiz, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’la bir araya geldi. Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen görüşmede; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Gökçe Merey, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Ömer Çırak ve ilgili birimlerin personelleri hazır bulundular.

Üniversitemizin yapmış olduğu Mevlana ve Erasmus Değişim Programları ile ikili iş birliği anlaşmaları kapsamında Üniversitemizde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerimizin eğitimlerine ilişkin genel bir değerlendirmede bulunarak Üniversitemizin öğrencilerimize sunduğu imkanlar hakkında bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Alkan, bilimin evrenselliğine ve uluslararası etkileşimin önemine inanan Üniversitemizin eğitim-öğretim faaliyetlerinin sadece yerel düzeyde değil, uluslararası arenada da ele alınmasının gerekliliğine inandığını ve bu yolda somut gelişmeleri görmenin Üniversitemiz adına gurur verici olduğunu ifade etti.

Üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerimizin imkanlar dahilinde tüm ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Rektör Prof. Dr. Alkan,  “Pek çok farklı ülkeden Üniversitemize gelen siz değerli öğrencilerimizi yabancı olarak değil evlatlarımız olarak görüyoruz. Sizlerle ortak kültüre, ortak tarihe, benzer coğrafyalara ve aynı dertlere sahibiz” diyerek sözlerine “Bu bize diğer ülkelere göre bu coğrafyadaki ülkelerle daha farklı seviyelerde daha çok çalışmaya, daha çok proje üretmeye ve daha çok iş birliği kurmaya zorluyor” şeklinde devam etti.

İyi bir altyapıya ve diyaloğa sahip bir üniversite olduğumuza dikkat çekerek Çorum insanının öğrenciyi evladı gibi benimsediğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, yabancı uyruklu öğrencilerimizin öğrenimleri beraberinde sosyal faaliyetlere de katılarak ülkemizi/ilimizi daha da yakından tanıma fırsatı bulabileceklerini ve aynı zamanda talepleri doğrultusunda Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (HİTİTSEM) farklı alanlarda da kurslar alabileceklerini belirtti.

Üniversitemizin uluslararası alanda yapmış olduğu iş birlikleri beraberinde Üniversitemize gelen yabancı uyruklu öğrenci sayımızın her geçen daha da artığına dikkat çekerek bu öğrencilerimizin Üniversitemizin uluslararasılaşması sürecine de büyük katkılar sağladığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, öğrencilerimizin ülkelerimiz arasındaki işbirliğine de katkı sağlamalarının önemine dikkat çekerek öğrencilerimizden iş adamlarımızla da iletişim kurarak ortak projeler yapmalarını istedi.

Dünyanın pek çok ülkesinden, özellikle de Türk Dünyasından gelecek bilim insanlarının katılımlarıyla Üniversitemiz ev sahipliğinde 7-9 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan IV. Uluslararası Türk Dünyası Ekonomi Forumu’na ilişkinde bilgi paylaşımında bulunarak öğrencilerden etkinlikte yer almalarını isteyen Rektör Prof. Dr. Alkan, öğrencilerimize başarılar diledi.

Kendilerine sağlanan imkanlar ve gösterilen yakınlıktan duydukları memnuniyeti dile getiren yabancı uyruklu öğrencilerimiz de Üniversitemizde bulunmaktan mutlu olduklarını belirterek vermiş olduğu desteklerden dolayı Rektör Prof. Dr. Alkan’a teşekkür ettiler.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube